Ούτε σεντ δεν έβαλε από την «τσέπη» του ο Trump για διαφήμιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ούτε σεντ δεν έβαλε από την «τσέπη» του ο Trump για διαφήμιση

Ούτε ένα σεντ δεν έχει δαπανήσει από την προσωπική του περιουσία για διαφημίσεις ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, σε αντίθεση με τη Hillary Clinton που έχει ξοδέψει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 52 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το NBC, το συνολικό κονδύλι που έχει καταβάλει η υποψηφία των Δημοκρατικών σε τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα ανέρχεται στα 89 εκατ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο κονδύλι του Donald Trump δεν υπερβαίνει τα 8,2 εκατ. δολάρια –ποσό που καλύφθηκε υπερβολικά από τις δωρεές των υποστηρικτών του.

Ο Trump προτιμά το διαδίκτυο για την προβολή του, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η διαδικτυακή προεκλογική παρουσία του αντιστοιχεί σε χρόνο τηλεοπτικής διαφήμισης οικονομικού ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διαδικτυακής της παρουσίας, η Clinton έλαβε 72 εκατ. αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον Ιούλιο.

Μεταξύ των δύο υποψηφίων υπάρχει ουσιαστική διαφορά πολιτικής στρατηγικής, που εκφράζεται μέσω διαφορετικής προσέγγισης στην τακτική που ακολουθούν. Συγκεκριμένα, η Clinton προτιμά την τηλεοπτική προβολή μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων, ενώ ο Trump εφαρμόζει την τακτική των προκλητικών σχολίων και των προσωπικών επιθέσεων προκειμένου να εξασφαλίζει δωρεάν τηλεοπτική και διαδικτυακή προβολή, μηδενίζοντας ουσιαστικά το προσωπικό οικονομικό κόστος της διαφημιστικής προβολής του, στην προεκλογική εκστρατεία του.

Τα σχόλια περί οπλοκατοχής «έκαψαν» τον Trump στις δημοσκοπήσεις

Βαρύ δημοσκοπικό τίμημα πληρώνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του περί ανάληψης μέτρων από τους υπέρμαχους της οπλοκατοχής κατά της Hillary Clinton, τα οποία από πολλούς θεωρήθηκαν ως ενθάρρυνση της βίας.

Σε νέα δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του Reuters που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.162 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το 44% των Αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου από τον προεκλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος των ΗΠΑ.

Επίσης, οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε παναμερικανικό επίπεδο μέσα στην εβδομάδα δίνουν προβάδισμα μεγαλύτερο των επτά μονάδων στην Clinton έναντι του προβαδίσματος των τριών μονάδων, που η ίδια είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την άλλη μεριά, οι αναλυτές των εξελίξεων στην προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Trump από την προεκλογική εκστρατεία είναι δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη. «Είναι συνετή σκέψη να ελπίζει κανείς ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση ενός προεδρικού υποψηφίου, μετά το κεντρικό συνέδριο που έκαναν. Οι άνθρωποι ψάχνουν βελόνα στα άχυρα»” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος στρατηγιστής Ρον Μποντζίαν.

Το πιο πιθανό πολιτικό σενάριο είναι μία επανάληψη των προεδρικών εκλογών του 1996, όταν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εγκατέλειψε τον προεδρικό υποψήφιο Bob Dole, δίνοντας την προεκλογική πολιτική προσοχή και υποστήριξή του στη διεξαγωγή των εκλογών για το Κογκρέσο, που διεξάγονται μαζί με τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider