Goldman Sachs: Ποια χώρα θα «σηκώσει» το ευρωπαϊκό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Ποια χώρα θα «σηκώσει» το ευρωπαϊκό

Η Γαλλία είναι η χώρα που θα κατακτήσει το Euro 2016 σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs. Αν και η Γερμανία φαίνεται ότι έχει την πιο δυνατή ομάδα, η Γαλλία απολαμβάνει το πλεονέκτημα της έδρας.

Η επενδυτική τράπεζα παρουσιάζει ένα... οικονομετρικό μοντέλο το οποίο προβλέπει την έκβαση του Euro 2016 το οποίο πραγματοποιείται στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια της Goldman να προβλέψει τα αποτελέσματα ενός διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου μετά από Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, χωρίς όμως επιτυχία.

Χρησιμοποιώντας ιστορικά στοιχεία απόδοσης για κάθε ομάδα και το σύστημα αξιολόγησης ELO η Goldman Sachs εκτιμά με βάση μια σειρά από πιθανότητες ότι μια συγκεκριμένη ομάδα θα φτάσει σε ένα συγκεκριμένο γύρο, μέχρι και το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το μοντέλο της τράπεζας δίνει στη Γαλλία πιθανότητα 23% να κερδίσει το Euro, ακολουθούμενη από τη Γερμανία με 20%, την Ισπανία με 14%, και την Αγγλία με 11%. Μάλιστα η τράπεζα δίνει πιθανότητες για τη φάση του τουρνουά που μπορεί να φτάσει η κάθε ομάδα, όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα.

Τα προγνωστικά της Goldman δεν σταματούν εδώ. Η τράπεζα μπήκε στη διαδικασία να προβλέψει κάθε αγώνα αλλά και τις φάσεις των νοκ-άουτ, ως εξής:

Όμιλοι

Νοκ-άουτ

Ωστόσο, η Goldman σημειώνει πως «είναι δύσκολο να αξιολογηθεί το κατά πόσον μπορεί να πιστέψει κανείς σε αυτές τις προβλέψεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider