Βρήκαν πέτρωμα από «εμετό φάλαινας» αξίας 60.000 ευρώ!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρήκαν πέτρωμα από «εμετό φάλαινας» αξίας 60.000 ευρώ!

Εκτός από βότσαλα και κοχύλια, οι αμμουδιές κρύβουν και άλλους «θησαυρούς» -και μάλιστα με όλη τη σημασία της λέξης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακάλυψη που έκανε ένα ζευγάρι από τη Βρετανία την ώρα που περπατούσε στην ακροθαλασσιά. Πρόσεξε μια πέτρα διαφορετική από τις άλλες, η οποία ονομάζεται αμπάρο, γνωστή και ως «εμετός φάλαινας», η οποία αποτελεί μια από τις ακριβότερες πρώτες ύλες στην αρωματοποιία.

Το πέτρωμα αυτό σχηματίζεται από τις εκκρίσεις του λεπτού εντέρου της φάλαινας αλλά –όσο και αν σας κάνει εντύπωση– αναδύει μια μοναδική θαλάσσια μυρωδιά.

Ο Gary και η Angela Williams βρήκαν την Κυριακή ένα τέτοιο πέτρωμα, στο μέγεθος ενός μικρού πεπονιού, η αξία του οποίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.

Ο Gary χαρακτήρισε την ανακάλυψη «σοκαριστική». «Περπατούσαμε σε ένα σημείο της παραλίας που συνήθως δεν πηγαίνει να περπατήσει κανείς», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Μυρίζει απαίσια –η μυρωδιά του είναι πολύ χαρακτηριστική, κάτι ανάμεσα σε καλαμάρια και κοπριά», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Θυμίζει σκληρή λαστιχένια μπάλα και η υφή του μοιάζει με του κεριού», προσθέτει.

Το εν λόγω πέτρωμα είναι πολύ ελαφρύ και μπορεί να επιπλέει στη θάλασσα για χρόνια. Με το πέρασμα του χρόνου σκληραίνει και αναπτύσσει μια χαρακτηριστική μυρωδιά.

Οι «τυχεροί» Gary and Angela έχουν ήδη έρθει σε επαφή με ενδιαφερόμενους αγοραστές από τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία και ελπίζουν να «πιάσουν» καλή τιμή για την ανακάλυψή του.

Ένα αντίστοιχο πέτρωμα που βρέθηκε στην περιοχή Μόρκαμπ της Βρετανίας το 2013 αποτιμήθηκε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider