Οι ακτιβιστές φέρνουν αλλαγές στο ΔΣ της Nestlé

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ακτιβιστές φέρνουν αλλαγές στο ΔΣ της Nestlé

Ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, η Nestle, σχεδιάζει αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο ορίζοντας τρεις νέους ανεξάρτητους διευθυντές. Η κίνηση αυτή έρχεται επτά μήνες μετά την κριτική που άσκησε ο ακτιβιστής επενδυτής Dan Loeb αναφέροντας ότι ο ελβετικός όμιλος έχει «κολλήσει σε παλιές τακτικές».

Το Third Point, το hedge fund του Loeb, αποκάλυψε ότι τον προηγούμενο Ιούνιο είχε επενδύσει 3,5 δις δολάρια στη Nestle ενώ με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Mark Schneider στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, κατηγόρησε τον όμιλο για χαμηλές αποδόσεις.

Είναι προφανές ότι από τη σκέψη του ακτιβιστή περνάει η ιδέα ότι η επιχείρηση που βρίσκεται πίσω από τις σοκολάτες KitKat, τον καφέ Nespresso κα τους κύβους maggi θα αντλούσε πλεονέκτημα αν είχε περισσότερους διευθυντές στη διοίκηση οι οποίοι θα προέρχονταν από την αγορά.

Τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της Nestle προέρχονται από τον κλάδο τον χρηματοοικονομικό και τον ασφαλιστικό κλάδο ή από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Την Πέμπτη, η επιχείρηση δήλωσε ότι είχε ορίσει δύο νέους επικεφαλής οι οποίοι προέρχονται από τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών: τον Pablo Isla, ο οποίος είναι διευθύνοντας σύμβουλος της Inditex, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της γνωστής αλυσίδας Zara και τον Kasper Rorsted, ο οποίος ήταν διευθύνοντας σύμβουλος του αθλητικού ομίλου Adidas και παλαιότερα του γερμανικού ομίλου τροφίμων, Henkel.

Παράλληλα, στο ΔΣ διορίστηκε και ο Kimberly Ross, πρώην οικονομικός διευθυντής της Avon, του ομίλου καλλυντικών καθώς και της εταιρείας σουπερ μάρκετ Royal Ahold.

Και οι τρεις θα παρευρεθούν στην ετήσια συνέλευση του Απριλίου όπου θα γίνει ανασύνθεση του ΔΣ καθώς οι τωρινοί τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι αναμένεται να παραιτηθούν.

Η Nestle είπε ότι «συνήθως προσλαμβάνει στελέχη τα οποία να αντιπροσωπεύουν όλους τους μετόχους στην εταιρική διακυβέρνηση». Η Third Point απέφυγε να σχολιάσει.

«Καθώς η Nestle προωθεί την στρατηγική της για στους κλάδους της Διατροφής, της Υγείας και της Ευεξίας με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη σε στοχευμένες πραϋντικές κατηγορίες αλλά και με σκοπό να δημιουργήσει αξία η οποία θα έχει διάρκεια για τους μετόχους», καθένα από τα τρία αυτά μέλη θα προσφέρει μοναδική και βαθειά εμπειρία και εξειδίκευση η οποία θα είναι άμεσα αποδοτική για τη Nestle», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Paul Bulcke.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider