Στόχος 1 εκατ. Kινέζοι τουρίστες μέσω της ALITRIP στην Ελλάδα

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόχος 1 εκατ. Kινέζοι τουρίστες μέσω της ALITRIP στην Ελλάδα

Εκδήλωση για την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ALITRIP της ALIBABA σε Έλληνες επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού έχει προγραμματίζει για τις 26 Μαΐου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Α. ALITRIP της ALIBABA:

Ο Αντιπρόεδρος της ALITRIP κ. Kai Cui, υπεύθυνος για την αγορά της Ευρώπης, θα παρουσιάσει την πλατφόρμα στους εκπροσώπους πενήντα κορυφαίων επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία) και φορείς του Ελληνικού Τουρισμού και της Επιχειρηματικότητας (Σύνδεσμοι, Επιμελητήρια).

Η έλευση της ALITRIP γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την ALIBABA, όπως χαράχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον ιδρυτή και πρόεδρο της ALIBABA κ. Jack Ma τον Ιούλιο του 2016 στην Κίνα για την οποία καθοριστική ήταν η συμβολή του το Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Στόχος της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι η προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού στους Κινέζους τουρίστες.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση των συμμετεχόντων από Κινέζους παρόχους υπηρεσιών υποστήριξης στην πλατφόρμα ALITRIP. Μέσω των συναντήσεων αυτών οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν με ακρίβεια τις λεπτομέρειες και το κόστος συνεργασίας και προώθησης των επιχειρήσεων τουςστην αγορά της Κίνας.

Με δεδομένο ότι το οικοσύστημα της ALIBABA έχει σήμερα περισσότερους από 500 εκ. Κινέζους χρήστες και ότι η πλατφόρμα ALITRIP αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για τον τουρισμό στην Κίνα, ο στόχος για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι επισκέπτονται την Ελλάδα 1.000.000 κινέζοι τουρίστες το χρόνο στόχος εφικτός σε διάστημα τριετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα διεθνώς οι Κινέζοι τουρίστες αναγνωρίζονται ως οι τουρίστες με τις υψηλότερες δαπάνες ανά ταξίδι, το αποτέλεσμα της εκδήλωσης καθίσταται εξαιρετικά σημαντικό.

Πριν από την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κλειστή διευρυμένη συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την ηγεσία της ALITRIP, με στόχο την πρόοδο των εργασιών που έχουν ξεκινήσει από την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον ιδρυτή της ALIBABA.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο KING GEORGE (Σύνταγμα, Αθήνα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider