Συμπληρωματική κατάθεση για τους 9 Κούρδους που πιάστηκαν στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμπληρωματική κατάθεση για τους 9 Κούρδους που πιάστηκαν στην Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά στις 16 Απριλίου, ζήτησαν και έλαβαν, οι 3 από τους 9 Κούρδους, που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο κέντρο της Αθήνας, μερικές ώρες μόνο πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Οι 9 Κούρδοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι, για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων. Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει τότε οι συνήγοροί τους, το κατηγορητήριο σε βάρος των 9, ήταν αόριστο καθώς εν προσδιοριζόταν μεταξύ άλλων, ποια είναι «η οργάνωση που είναι ενταγμένοι καθώς και ποιες ενέργειες τις αποδίδονται».

Οι κλήσεις σε συμπληρωματικές απολογίες που απέστειλε ο κ. Νικόπουλος αφορούν νέα στοιχεία που του διαβιβάστηκαν σύμφωνα με τα οποία «συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C».

Οι Κούρδοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή και οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι που κρατούνται σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας , ωστόσο αναμένεται και αυτοί να ζητήσουν προθεσμία για τις συμπληρωματικές απολογίες τους.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την έκδοση τριών από τους κατηγορούμενους , αίτημα που απερρίφθη από το Συμβούλιο Εφετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider