Στα 12,3 εκατ. ευρώ οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στη Μάνδρα  

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 12,3 εκατ. ευρώ οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στη Μάνδρα  

Στα 12,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται σε πρώτη φάση οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις των ζημιών που προκάλεσε σε ακίνητα και οχήματα η μεγάλη πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Λόγω της πλημμύρας, δηλώθηκαν συνολικά στις ασφαλιστικές εταιρείες 177 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. ευρώ, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 65.833 ευρώ.

Οι περισσότερες και πιο μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν στην περιοχή της Μάνδρας. Ειδικότερα στην συγκεκριμένη περιοχή δηλώθηκε το 61,2% των ζημιών και δόθηκε το 88,2% της συνολικής αποζημίωσης. Ακολουθεί η Νέα Πέραμος με 17,5% του πλήθους των ζημιών και το 4,7% των συνολικών αποζημιώσεων και με μικρότερα ποσοστά η Ελευσίνα, τα Μεγάρα και η Μαγούλα.

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις ασφαλιστικές που συμμετείχαν στην έρευνα 149 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 651 χιλιάδων ευρώ, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 4.370 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider