«Τέλος στην ΑΕΠΙ» ζητούν διακόσιοι μουσικοί δημιουργοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τέλος στην ΑΕΠΙ» ζητούν διακόσιοι μουσικοί δημιουργοί

Με δημοσίευμά τους στο Facebook, διακόσιοι δημιουργοί και κληρονόμοι συνυπογράφουν το αίτημα των σωματείων “ΑΣΜΑ” και “ΥΠΕΡΒΑΣΗ” για νέο καθαρό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, χωρίς τα «βαρίδια» της ΑΕΠΙ.

Ανάμεσα στα ονόματα των δημιουργών και των κληρονόμων είναι ιστορικά ρεπερτόρια, πολλά εκ των οποίων εν ενεργεία.

Ακολουθεί το ψήφισμα:
«Καθώς οι μέρες και οι ώρες που διανύουμε είναι καθοριστικές για το μέλλον του πνευματικού δικαιώματος, συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Όσοι και όσες συμφωνείτε , υπογράψτε σημειώνοντας το όνομα σας στα σχόλια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους που ζητούν καθαρή λύση για το μέλλον των δημιουργών.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και ήδη έχουμε υποστεί τεράστια ταλαιπωρία. Χρησιμοποιήθηκαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται χρήματα που εισπράχθηκαν για λογαριασμό Ελλήνων και ξένων δικαιούχων για την συντήρηση μιας υπό πτώχευση ιδιωτικής εταιρίας ενώ οι δημιουργοί δεν πληρώνονται.

Αρνούμαστε να συμφωνήσουμε με οποιαδήποτε λύση σχεδίου που προϋποθέτει να επωμιστούμε εμείς τα χρέη της ΑΕΠΙ για τα οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι. Δεν είναι μόνο ζήτημα επιβίωσης αλλά και ηθικής στάσης.

Ζητάμε νέο φορέα Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρησης κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ο οποίος θα ανήκει στους δημιουργούς και καλούμε την πολιτεία να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider