Στο... χέρι γράφουν τα σημειώματα οι εφοριακοί

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο... χέρι γράφουν τα σημειώματα οι εφοριακοί

Η σύνταξη ενός απλού κειμένου αποτελεί… άθλο στις εφορίες, αφού ελάχιστοι υπολογιστές έχουν εγκατεστημένο το Office ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.


Μετά την αποκάλυψη του insider.gr ότι οι εφοριακοί δεν διαθέτουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για να εξυπηρετούν το κοινό, αλλά και για υπηρεσιακή χρήση, έρχεται στο φως μια νέα ακόμη έλλειψη του Δημόσιου Τομέα.

Όπως αναφέρει υπάλληλος ΔΟΥ της περιφέρειας Αττικής, πολύ λίγοι εφοριακοί διαθέτουν Office στον υπολογιστή τους και, συνήθως, είναι οι προϊστάμενοι κάθε υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι για να συντάξουν οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ ένα έγγραφο (π.χ. ένα διαβιβαστικό σημείωμα) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή του προϊσταμένου τους.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τη… χειρόγραφη οδό προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Διαφορετικά, οι εκκρεμότητες στοιβάζονται στα γραφεία και οι χρόνοι εξυπηρέτησης των υποθέσεων πέφτουν κατακόρυφα.

Ο ίδιος εφοριακός, μάλιστα, αναφέρει στο Insider.gr ότι έχει κάνει αίτηση για να εγκατασταθεί το σχετικό πρόγραμμα στο PC του πριν από έξι μήνες, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση

Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον στόχο της κυβέρνησης για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι έως το 2020 όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider