Μόνο ένας υπάλληλος έχει email σε κεντρική εφορία της Αθήνας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόνο ένας υπάλληλος έχει email σε κεντρική εφορία της Αθήνας

Την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, κεντρική εφορία του Δήμου Αθηναίων διαθέτει μόνο έναν (!) λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως καταγγέλλει στο Insider.gr υπάλληλος της εν λόγω ΔΟΥ, μόνο η Γραμματεία διαθέτει email, ενώ οι υπόλοιποι εφοριακοί δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αλλά ούτε και σε ασύρματη σύνδεση (WiFi).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εν λόγω υπάλληλο μας ζητήθηκε να προσκομίσουμε αντίγραφο ενός δικαιολογητικού προς ενημέρωση της εφορίας. Στο ερώτημα εάν μπορούμε να στείλουμε το δικαιολογητικό με email –αφού δεν απαιτείται το πρωτότυπο– εκείνη απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί «δεν έχει email».

Όπως εξήγησε, μόνο η Γραμματεία της Εφορίας έχει λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έτσι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω email, ούτως ώστε και πιο αποτελεσματική να γίνει η διεκπεραίωση απλών υποθέσεων αλλά και να μειωθούν οι ουρές στον γκισέ.

Φαίνεται, λοιπόν, πως όσο και να θέτουν φιλόδοξους στόχους εκσυγχρονισμού του Δημόσιου τομέα και μείωσης των λειτουργικών του εξόδων, με παράλληλο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη, στην πράξη τα πράγματα βρίσκονται πολλές… δεκαετίες πίσω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider