Ξανθός: Αλλάζουν τα δεδομένα για τις προσλήψεις στην υγεία 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανθός: Αλλάζουν τα δεδομένα για τις προσλήψεις στην υγεία 

Σε καλό κλίμα πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση στα θέματα της Υγείας», ανέφερε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, καθώς δεν αμφισβητούνται οι βασικές κατευθύνσεις.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι: «Το κουαρτέτο επιμένει να τηρηθούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προφανώς το θεωρεί σημαντικό δεδομένο το οποίο λαμβάνει υπόψιν, αλλά ταυτόχρονα αγωνιά για να καλυφθούν αξιόπιστα οι ανάγκες των ανθρώπων. Έχουμε να λύσουμε μία δύσκολη εξίσωση».

«Δεν υπάρχει συζήτηση για νέες επιβαρύνσεις ή εισπρακτικά μέτρα», ξεκαθάρισε ο κ.Ξανθός, «αυτά έχουν τελειώσει, έχουμε βρει ισοδύναμα, θα επιμείνουμε σε πολιτικές ανακούφισης των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας και των πολιτών».
«Το αυξημένο κόστος για να αλλάξει το τοπίο, να υπάρχει η καθολική κάλυψη και η πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, είναι διαχειρίσιμο, όσο ενισχύουμε τις αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης, προμηθειών, την ηλεκτρονική διαχείριση, τα φίλτρα ζήτησης, διασφαλίζουμε το επίπεδο της φροντίδας και το μη αποκλεισμό από εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλεία», τόνισε ο υπουργός.

«Είναι δύσκολη η ισορροπία, αλλά η κατεύθυνση είναι η σωστή και αυτό δεν αμφισβητείται από τους θεσμούς, αυτοί επιμένουν στα δημοσιονομικά, εμείς στην αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
Ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέτρων και ρυθμίσεων που θα τα εγγυώνται αυτά, θα είναι έτοιμο στον επόμενο γύρο επαφών», κατέληξε ο κ.Ξανθός.

Για την απόφαση του ΣτΕ που επηρεάζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις στο χώρο της υγείας ανέφερε ότι «προφανώς αλλάζουν τα δεδομένα, για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού».
Ωστόσο, τόνισε ότι« θα πρέπει να περιμένει κανείς την ρύθμιση «γέφυρα» που προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider