«Στο σφυρί» βούβαλος αξίας... 11,1 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στο σφυρί» βούβαλος αξίας... 11,1 εκατ. δολαρίων

Όλα τα ρεκόρ κατάφερε να σπάσει ένας υγιέστατος βούβαλος με τεράστια κέρατα στην Αφρική, το 25% των... μετοχών του οποίου αγόρασε ο Peter Bellingham, έναντι 2,8 εκατ. δολαρίων το Σάββατο.

Μάλιστα, η συνολική αξία του ζώου, το οποίο φέρει το όνομα Horizon, υπολογίζεται πλέον στα 176 εκατ. ραντ, δηλαδή 11,1 εκατ. δολάρια, και ξεπερνά κατά πολύ το ποσό των 40 εκατ. ραντ που κόστισε ο προηγούμενος περιζήτητος βούβαλος, ανάμεσα στους αγοραστές του οποίου βρισκόταν κι ο δισεκατομμυριούχος Johann Rupert.

Για αποτιμήσουμε καλύτερα την αξία του αρκεί να αναφέρουμε πως είναι μεγαλύτερη από το ετήσιο εισόδημα που θα συγκεντρώσει μέσα σε πέντε χρόνια ο πιο ακριβοπληρωμένος υπάλληλος της Αφρικής.

Υπαίτια για την διαφορά στην τιμή είναι φυσικά τα κέρατά του Horizon τα οποία είναι κατά 55 ίντσες μεγαλύτερα από εκείνα του προηγούμενου «βούβαλου από χρυσάφι»… Άλλωστε όταν πρόκειται για βούβαλο το μέγεθος έχει πραγματικά σημασία, όσο μεγαλύτερα είναι τα κέρατα τόσο αυξάνει και η αξία του ζώου.

Επιπρόσθετη αξία δίνει και το γεγονός πως είναι υγιέστατος, δηλαδή δεν πάσχει από φυματίωση, όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των βουβαλιών της Νοτίου Αφρικής.

«Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσω έναν από τους υγιέστερους εκπροσώπους του είδους σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο Hendrik de Kock, ο έμπορος της Wildswinkel (Pty) Ltd, η οποία διοργάνωσε τη δημοπρασία του βούβαλου.

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, οι κτηνοτρόφοι στη Νότια Αφρική, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά των συγκεκριμένων ζώων παγκοσμίως, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά , ώστε να αποκτήσουν ζώα με καλά γονίδια και να αυξήσουν έτσι την ποιότητα των κεράτων των κοπαδιών, τα οποία μοσχοπουλούν σε κυνηγούς.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία μάλιστα έχει προσελκύσει ηχηρά ονόματα , όπως αυτό του Rupert, ο οποίος ελέγχει την βιομηχανία κοσμημάτων του Richemont τον κατασκευαστή των ρολογιών Cartier μέχρι και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Cyril Ramaphosa.

Η πώληση και οι δημοπρασίες βουβαλιών αποδεικνύονται η τελευταία τάση στην αγορά άγριων ζώων. Παρόλα αυτά τον προηγούμενο χρόνο, οι τιμές των βουβαλιών έπεσαν περίπου 30%, στις 334.879 ραντ, σύμφωνα με τα στοιχεία του West University της Νότιας Αφρικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider