Οι πιο «παράξενες» εφευρέσεις στην έκθεση CES

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιο «παράξενες» εφευρέσεις στην έκθεση CES

Στην ετήσια Έκθεση Καταναλωτικών Αγαθών (CES) στο Λας Βέγκας έχουν κάνει πρεμιέρα μερικές από τις πιο διαδεδομένες τεχνολογικές συσκευές, όπως η συσκευή εγγραφής βίντεο (VCR), το CD player και –πιο πρόσφατα- Xbox.

Μερικά, όμως, από τα τεχνολογικά «επιτεύγματα» διχάζουν το κοινό τόσο ως προς τη λειτουργικότητα όσο και ως προς τη χρησιμότητά τους. Στη φετινή έκθεση, την τιμητική τους έχουν τα drones, οι εφαρμογές της εικονικές πραγματικότητας, καθώς και οι τεχνολογίες ομορφιάς.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο «παράξενες» εφευρέσεις που παρουσιάζονται στη φετινή έκθεση CES και είναι σίγουρο ότι θα αφήσουν πολλούς άφωνους:

Drone που μεταφέρει επιβάτες

Ξεχάστε τα μικρά drones που πετάνε πάνω από το κεφάλι σας και τραβούν βίντεο. Η κινεζική εταιρεία Ehang έχει διαφορετική προσέγγιση: κατασκεύασε το πρώτο drone που μεταφέρει επιβάτες –συγκεκριμένα έναν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπείτε στο μονοθέσιο drone, να επιλέξετε τον προορισμό σας στην οθόνη με τον ηλεκτρονικό χάρτη και εκείνο θα κάνει τα υπόλοιπα για εσάς. Εάν κατορθώσει να κλέψει την παράσταση σε μια έκθεση που είναι γνωστή για τα concept μοντέλα αυτοκινήτων, θα είναι σίγουρα μια ιστορική στιγμή.

Κονσόλα gaming για κατοικίδια

Στην τεχνολογία, δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι δικαίωμα, αλλά και τα κατοικίδια. Αυτή η μικρή λευκή συσκευή της CleverPet τοποθετείται στο πάτωμα και με κρατά τους μικρούς σας φίλους απασχολημένους με ειδικά παιχνίδια. Τραβά την προσοχή τους με φώτα, ήχους και μια οθόνη αφής και τα επιβραβεύει όταν λύνουν τους «γρίφους» με ειδικές λιχουδιές.

Μηχανή εσπρέσο που «ζωγραφίζει» στον καφέ σας

Δεν πρόκειται για μια ακόμη καφετιέρα που υπόσχεται να σας σερβίρει τον καλύτερο εσπρέσο. Είναι το νέο gadget της ισραηλινής Steam CC που λειτουργεί ασύρματα και «τυπώνει» πάνω στο αφρόγαλα του καφέ σας όποια εικόνα θέλετε από μια τεράστια βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας με μόνο… 999 δολάρια.

Bραχιόλι με ενσωματωμένα ακουστικά... και όχι μόνο

Το Helix Cuff έλαβε το βραβείο καινοτομίας στη CES 2016 και θεωρείται ως μια από τις πιο χρηστικές εφευρέσεις της έκθεσης. Η Ashley Chloe, η εταιρεία που το κατασκεύασε, περηφανεύεται για τις δυνατότητές του: περιλαμβάνει ακουστικά κινητού τηλεφώνου, δονείται στις εισερχόμενες κλήσεις και μετράει τα βήματά σας. Και αυτές είναι λίγες μόνο από τις δυνατότητές του.

Γιλέκο σκι με αερόσακο

Το γιλέκο In&Motion της POC δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα θερμικά γιλέκα –όσο όλα πηγαίνουν καλά για τον σκιέρ. Στην πραγματικότητα, όμως, διαθέτει δύο ενσωματωμένους αισθητές που ανιχνεύουν τον κίνδυνο και ενεργοποιούν το ειδικό αερόσακο που θα σας προστατεύσει από έναν σοβαρό τραυματισμό ενώ κάνετε σκι. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Pierre-Francois Tissot, διαβεβαιώνει ότι τα περιστατικά εσφαλμένης ενεργοποίησης του μηχανισμού είναι πλέον ελάχιστα. Μπορείτε να το αποκτήσετε στην τιμή των 1.200 δολαρίων… μόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider