Καθυστερήσεις προβλέπονται στα νέα μοντέλα του iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθυστερήσεις προβλέπονται στα νέα μοντέλα του iPhone

Δέκα χρόνια αφότου ο Steve Jobs παρουσίασε το iPhone σε ένα ενθουσιώδες πλήθος, η Apple ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα και να παρουσιάσει το πιο καινοτόμο smartphone από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε έξυπνο κινητό.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα αυτό το Φθινόπωρο, να ανανεώσει τα δύο υπάρχοντα αλλά και να μας συστήσει ένα νέο ζευγάρι ακουστικών με ένα εντελώς καινούργιο λουκ.

Για τον επανασχεδιασμό των τηλεφώνων η εταιρεία μοιάζει να δοκιμάζει μια νέα οθόνη από κυρτό γυαλί και ατσάλι καθώς και μια πιο προηγμένης τεχνολογίας κάμερα, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία. Εκείνοι που αναμένουν εναγωνίως τα νέα μοντέλα, παρόλα αυτά, ίσως χρειαστεί να περιμένουν λίγο περισσότερο αφού ο περιορισμένος αριθμός εξαρτημάτων, όπως οι OLED οθόνες, θα μπορούσε να σημάνει καθυστερήσεις ενός ή και δύο μηνών από τις συνήθεις ημερομηνίες παρουσίασης των νέων προϊόντων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το iPhone αποτελεί το πιο σημαντικό προϊόν της εταιρείας, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των πωλήσεων της. Επίσης είναι αυτό που ωθεί τους καταναλωτές να αγοράσουν κι άλλα προϊόντα της εταιρείας όπως iPad και Apple Watch. Επιπλέον το iPhone αποτελεί το καλύτερο σπίτι για το App Store, αφού μέσα από αυτό πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγορές εφαρμογών.

Τα ανανεωμένα μοντέλα έρχονται σε μια σημαντική για την εταιρεία περίοδο. Την περσινή χρονιά η Αpple έσπασε την παράδοση διατηρώντας το ίδιο σχήμα στο νέο της μοντέλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και πολλοί ισχυρίζονται πως σε αυτό οφείλεται η πτώση των πωλήσεων που κατέγραψε.

Με τι όμως θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει τους πιστούς της η εταιρεία; Για το βασικό μοντέλο, η Apple δοκιμάζει μια οθόνη η οποία θα καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστινό μέρος, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη να είναι μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 7 plus, το συνολικό όμως μέγεθος του νέου κινητού σχεδόν ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον το home button θα μετατραπεί σε πλήκτρο αφής το οποίο θα βρίσκεται εντός της οθόνης.

Το νέο iPhone θα χρησιμοποιήσει μια οργανική δίοδο εκπομπής φωτός στην οθόνη γεγονός που θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη ακρίβεια των χρωμάτων ενώ τα άλλα δύο τηλέφωνα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της οθόνης υγρών κρυστάλλων και θα έχουν οθόνης 4,7 ιντσών και 5,5 ιντσών, όπως το περσινό iPhone 7 και το iPhone 7 Plus.

Βέβαια όλα αυτά που λέγονται παραμένουν στη σφαίρα των διαρροών γι’ αυτό και το τελικό αποτέλεσμα που θα μας παρουσιάσει η εταιρεία θα μπορούσε να διαφέρει αρκετά από τα όσα ακούγονται.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Apple έχει δοκιμάσει για το νέο τηλέφωνό της πολλαπλά σχέδια με τους κατασκευαστές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μοντέλων που χρησιμοποιούν κυρτό γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι. Ένα από τα τελευταία πρωτότυπα σχέδια έχουν ελαφρώς κυρτό γυαλί στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Οι καμπύλες είναι παρόμοιες σε σχήμα με εκείνες στο μπροστινό μέρος των iPhone 7 ενώ η νέα OLED οθόνη είναι επίπεδη. Άλλο σχέδιο είναι παρόμοιο με το iPhone 4 του 2010. Ένα προηγούμενο πρωτότυπο είχε μια λεπτή λωρίδα χάλυβα η οποία έκανε πιο αισθητές καμπύλες στις πλευρές του γυαλιού. Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης ένα απλούστερο σχέδιο που έχει πίσω αλουμίνιο, αντί για γυαλί και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις αναφέρει μια άλλη πηγή.

Όσα κι αν είναι τα προσχέδια βέβαια, το σίγουρο είναι πως οι προμηθευτές της Apple αγωνίζονται μέχρι στιγμής για να παράξουν τις κυρτές οθόνες σε μαζικές ποσότητες ούτως ώστε η εταιρεία να μπορέσει να ολοκληρώσει τα σχέδιά της. Λόγω της πρότερης ηγετικής της θέσης στον τομέα της OLED οθόνης, η Samsung έχει το πάνω χέρι στα high-end smartphone το τρέχον έτος. Στην παρουσίασή της η Apple θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά OLED πάνελ της Samsung για το νέο iPhone, τουλάχιστον μέχρι οι άλλοι προμηθευτές να είναι έτοιμοι να παράξουν μαζικές ποσότητες. Η Apple έχει παραγγείλει περίπου 100 εκατομμύρια πάνελ από τη Samsung, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Το Φθινόπωρο συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που πραγματοποιήθηκε μια σημαντική αλλαγή στο hardware λειτουργικό του iPhone. Αυτό δημιουργεί προσδοκίες για τα νέα μοντέλα να δούμε ανανεώσεις πέρα από το σχεδιασμό και στην λειτουργικότητά τους», δηλώνει ο Gene Munster, συν-ιδρυτής της Loup Ventures και βετεράνος αναλυτής της Apple. «Το Samsung Galaxy S8 από την άλλη ανεβάζει τον πήχη για ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές».

Επιπλέον η Apple πειραματίζεται για να καταφέρει να ενσωματώσει το scanner των δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone στην OLED οθόνη του νέου κινητού, πράγμα τεχνικά δύσκολο. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν αυτό το χαρακτηριστικό θα συμπεριλαμβάνεται στο τελικό προϊόν. Το ίδιο χαρακτηριστικό δοκίμαζε και η Samsung για το S8, αλλά κατέληξε να εγκαταστήσει τον γνωστό μηχανισμό για το δακτυλικό αποτύπωμα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου του.

Οι σημαντικές αλλαγές στην κάμερα που φημολογούνται ότι θα συνοδεύουν το νέο μοντέλο αναφέρουν πως η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει το σύστημα διπλής κάμερας η οποία θα είναι τοποθετημένη κάθετα κι όχι οριζόντια όπως στο iPhone 7 Plus, με στόχο ακόμα πιο βελτιωμένες φωτογραφίες. Για την μπροστινή κάμερα, η Apple δοκιμάζει δύο φακούς σύμφωνα με τις πηγές, με μηχανισμό από την Sony όπως και παλαιότερα. Η εταιρεία ενδέχεται να προσθέσει και χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας ούτως ώστε να βελτιώσει το βάθος πεδίου και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, όλα τα νέα iPhones θα τρέχουν iOS 11, το νέο λειτουργικό σύστημα που αναμένεται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider