Porsche: Ήρθε η νέα Macan, το απόλυτο καμάρι της ασφάλτου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Porsche: Ήρθε η νέα Macan, το απόλυτο καμάρι της ασφάλτου

Mε μεγάλο πλεονέκτημα την απόδοση και σε συνδυασμό με την απόλυτη πολυτέλεια, η Porsche παρουσίασε ένα 20ετές φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο, πραγματοποιώντας την πιο λαμπρή «εμφάνιση» στην έκθεση της Νέας Υόρκης, που έλαβε χώρα στο Μανχάταν πριν από μερικά 24ωρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε τρία αναβαθμισμένα μοντέλα – το 911R, μια Boxster 718 και μια τετρακύλινδρη Macan – αλλά και τον νέο της πρόεδρο για τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, Klaus Zellmer.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, ο Zellmer ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από έναν μίνι «ανασχηματισμό» προσώπων και ρόλων που έλαβε χώρα, από κοινού με τη μητρική Volkswagen, στον απόηχο του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων που κλόνισε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης η Porsche έκανε τα «αποκαλυπτήρια» της νέας γενιάς – ηλεκτρικών και υβριδικών – οχημάτων που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στους δρόμους κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Σε αυτή τη φάση ο Zellmer – γενικός διευθυντής στην Porsche Γερμανίας από το 2010 έως και το 2015 – έμοιαζε ο πιο κατάλληλος άνθρωπος στην πιο κατάλληλη θέση.

«Ήρθε η ώρα να προσαρμοστείτε. Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι το αύριο», δήλωσε ο Zellmer, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη.

«Ναυαρχίδα» των αναβαθμισμένων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας η νέα Macan, με τη μικροσκοπική τετρακύλινδρη μηχανή και αξίας 47.500 δολαρίων. Κατά τον Zellmer, πρόκειται για το απόλυτο πρωτοποριακό μοντέλο, με αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας και δυναμική απόδοση κινητήρα.

«Πρόκειται για το μοντέλο που επιβεβαιώνει περίτρανα πως η Porsche μπορεί να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παράδοση με την καινοτομία. Μπορείς ταυτόχρονα να είσαι μοντέρνος, χωρίς να ξεχνάς την κληρονομιά που κουβαλάς. Το ίδιο ισχύει και με τη νέα Macan», τόνισε ο Zellmer.

«Σε στιγμές μεγάλων προκλήσεων, δεν μπορείς παρά να μην σχεδιάσεις το μέλλον. Καθώς όμως πρέπει να είναι ένα βιώσιμο μέλλον, ακολουθείς την τάση. Και η τάση αυτή τη φορά επιτάσσει δυναμικές αποδόσεις», πρόσθεσε, υπεραμυνόμενος ταυτόχρονα της ικανότητας της Macan να διεκδικεί με αξιώσεις μεγάλα μερίδια αγοράς.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το 2015 στις ΗΠΑ η Porsche πούλησε σχεδόν 52.000 οχήματα, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 20% από τις πωλήσεις του 2014. Από τις πωλήσεις των 52.000 οχημάτων, η Macan κέρδισε τη μερίδα του λέοντος, με αύξηση πωλήσεων κατά 60% το 2015 έναντι του 2014. Από κοντά και η Cayenne.

Βαριά είναι όμως και η παρακαταθήκη του ίδιου του Zellmer. Όσο τελούσε επικεφαλής της Porsche Γερμανίας, οι πωλήσεις οχημάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τις 24.000 έναντι 13.000 έναν χρόνο νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα Macan, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο Zellmer δηλώνει ήδη έτοιμος…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider