Αλλάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων 
Αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Συγκεκριμένα, για την είσοδο στην κατασκήνωση, κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών.

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, τα παιδιά θα ελέγχονται με τη μέθοδο του self-test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία με τη μέθοδο του self-test και μία με rapid.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός και αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων -η οποία σχετίζεται και με την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ τόνισε ότι δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο 7-ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζει αύξηση σε 64 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας -με 25 Περιφερειακές Ενότητες να έχουν επίπτωση μεγαλύτερη από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider