Bitcoin: Βουτιά 14% τον Απρίλιο - O χειρότερος μήνας από την κατάρρευση του FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Βουτιά 14% τον Απρίλιο - O χειρότερος μήνας από την κατάρρευση του FTX
Υποχωρεί η ευφορία στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά για το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

To χειρότερο μήνα του καταγράφει το Bitcoin από την κατάρρευση της FTX αυτοκρατορίας του Sam Bankman-Fried, καθώς υποχωρεί η ευφορία στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά για το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

Το BItcoin υποχωρεί 14% τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη πτώση από την πτώση 16% τον Νοέμβριο του 2022. Η επενδυτική μανία που προκλήθηκε από την έναρξη των ETFs bitcoin στις ΗΠΑ, οδήγησε το Bitcoin σε υψηλό ρεκόρ σχεδόν 74.000 δολάρια τον Μάρτιο, αλλά οι ριψοκίνδυνες επενδύσεις καταγράφουν πτώση, από την ώρα που οι ελπίδες για περικοπές επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν μειωθεί σημαντικά. Από τις 29 Απριλίου, ο μήνας είχε καθαρές εκροές 182 εκατ. δολαρίων από τα 11 ETFs των ΗΠΑ. To πολυαναμενόμενο halving, το οποίο ουσιαστικά επιβραδύνει την προσφορά του ψηφιακού νομίσματος στην αγορά, είχε ελάχιστο αντίκτυπο από τότε που συνέβη στις 19 Απριλίου.

Οι παρατηρητές της αγοράς είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην Ασία για μία καινούργια επενδυτική ώθηση, ενώ είχαν όλα τα βλέμματα στην είσοδο του Bitcoin και του Ether spot ETF στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο το ντεμπούτο της Τρίτης απέτυχε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους επενδυτές. Τα έξι νέα ETF παρουσίασαν συνολικά όγκο συναλλαγών 11 εκατ. δολαρίων στην πρώτη συνεδρίαση, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Αυτό απέχει πολύ από τα 4,6 δισ. δολαρίων που κατέγραψαν στο ντεμπούτο τους τα 10 προϊόντα spot-Bitcoin των ΗΠΑ.

«Η αγορά δημιούργησε κάποιες παράλογες προσδοκίες πριν από την κυκλοφορία των ETF του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Vetle Lunde, αναλυτής στην K33 Research.

Αντιδρώντας στη χλιαρή ζήτηση από το Χονγκ Κονγκ, η διολίσθηση των τιμών του Bitcoin και του Ether επιταχύνθηκε και τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν έως και 3,4% και 6,6%, αντίστοιχα την Τρίτη. Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 61.090 δολάρια, ενώ το Ether περίπου στα 3.000 δολάρια στις 9:10 π.μ. στη Νέα Υόρκη.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχωρεί περίπου 17% τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Ιούνιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Μπαχρέιν αναζητά επενδυτές για αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία

Βαρίδι οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο - «Έκρηξη» τζίρου κοντά στα 200 εκατ.

Eurobank Equities: Στα 8 ευρώ το fair value της Ideal

gazzetta
gazzetta reader insider insider