Ανοδική η εκκίνηση των ευρωαγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική η εκκίνηση των ευρωαγορών

Άνοδο σημείωσαν ευρωπαϊκές μετοχές κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα ενώ η Βρετανία αναμένεται να ενεργοποιήσει επίσημα τις διαδικασίες διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας έγινε μέλος το 1973.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 0,2%. Το κλίμα στις αγορές ήταν υποτονικό καθώς οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για τις διαπραγματευτικές θέσεις των δύο πλευρών εν όψει των δύσκολων και μεγάλων σε διάρκεια συνομιλιών.

O γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη κατά 0,44% στις 12.202 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο κατά 0,32% στις 7.367 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,39% στις 5.065 μονάδες.

O βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε υπεραποδίδοντας έναντι της ευρύτερης ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς η ασθενέστερη λίρα βοήθησε να ενισχυθούν οι μετοχές των εταιριών του δείκτη, οι οποίες έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και αντλούν μεγάλο μέρος των κερδών τους σε δολάρια. Ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που είναι κυρίως επικεντρωμένες στην εγχώρια αγορά, σημείωσε πτώση 0,1%.

Οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών σημείωσαν άνοδο 0,6% καθώς η τιμή του χαλκού αυξήθηκε, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενισχύονται κατά 1,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider