Σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με την Zodiac Aerospace να καταγράφει άλμα μετά την προσφορά εξαγοράς της από τη γαλλική Safran.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,1%.

Η μετοχή της Zodiac Aerospace κατέγραψε άλμα 21,6%, αφού η Safran προσέφερε 9 δισεκ. δολάρια για να την εξαγοράσει. Η μετοχή της Safran σημείωσε άνοδο 1,7%.

Άνοδο σχεδόν 10% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016 σημείωσε η μετοχή της Moneysupermarket.com, καθώς η ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση 8% στα λειτουργικά της κέρδη.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Royal Mail δεν έτυχαν τόσο θετικής αντίδρασης, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 4,2% και να ασκεί πιέσεις στο βρετανικό δείκτη blue chip FTSE 100, που κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,1%.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της. Η επικεφαλής της Federal Reserve άφησε χθες να εννοηθεί ότι αμερικανική κεντρική τράπεζα πρόκειται να ακολουθήσει μια πορεία σταθερών αυξήσεων επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider