Ισχνές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών  

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχνές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών  

Με οριακή πτώση άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στο απογευματινό EuroWorking Group, αλλά και στη μεσημεριανή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Pierre Moscovici.

Η αναμενόμενη έναρξη των διαδικασιών για τη βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα την απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου το οποίο κινείται σήμερα στην περιοχή του 6,8%.

Ωστόσο, οι επενδυτές περιμένουν κάτι χειροπιαστό προκειμένου να τοποθετηθούν στην αγορά, κάτι που φαίνεται από τον τρόπο που κατοχυρώνουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,33% στα 4,44 ευρώ) και της Τιτάν (-1,20% στα 21,37 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 661,88 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,22%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,22 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 12 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Η ανάκτηση των 675 μονάδων είναι το επόμενο στάχωμα για το ΧΑΑ, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσό θετικά θα είναι τα νέα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,89%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας -Λάππας +6,25% και Attica Bank+4,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:ΕΛΠΕ -1,33% και ΕΥΔΑΠ -0,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider