Πτωτικό το άνοιγμα των ευρωαγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικό το άνοιγμα των ευρωαγορών

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα εν μέσω ρευστοποιήσεων, ύστερα από ένα διήμερο ράλι, υποχωρώντας από τα υψηλά τριών εβδομάδων που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Παρά το ανοδικό ράλι που κατέγραψε η Ασία οι επενδυτές φάνηκαν επιφυλακτικοί μπροστά στα νέα μέτρα του OPEC.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης κατέγραψε πτώση 0,3%, ενώ χθες ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 10 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 Κινείται πτωτικά κατά 0,19% στις 6.771,13 μονάδες ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0μ40% στις 10.598,25 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC40 κινείται πτωτικά κατά 0,24% στις 4.567,52 μονάδες.

Σχεδόν όλοι οι δείκτες ήταν σε αρνητικό έδαφος. Οι εξαιρέσεις αφορούσαν τους κλάδους που σχετίζονται με τα εμπορεύματα μετά τη συμφωνία για τη μείωση παραγωγής του πετρελαίου στην οποία κατέληξαν οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.

Ο δείκτης των μετοχών πετρελαίου και αερίου STOXX Europe 600 Oil and Gas σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 1,5%, ενώ ο δείκτης πρώτων υλών ενισχύθηκε κατά 2,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider