Με άνοδο η εκκίνηση των Ευρωαγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με άνοδο η εκκίνηση των Ευρωαγορών

Κέρδη κατέγραψαν κατά την έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στην ενίσχυση των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ειδικότερα αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,6% ενώ ο FTSE100 κατέγραψε κέρδη 0,32% κινούμενος στις 6.743,07 μονάδες. Ανοδικά κατά 0,69% κινείται και ο γερμανικός DAX, στις 10.318,29 μονάδες ενώ άνοδο 1,21% καταγράφει και ο γαλλικός CAC o οποίος κινείται στις 4.449,17 μονάδες

Η γαλλική εταιρία προϊόντων πολυτελείας LVMH σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 5,8% καθώς οι πωλήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, χάρη στην ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ και τις βελτιωμένες πωλήσεις στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας. Η μετοχή της αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό της από τον Φεβρουάριο του 2015.

Οι ομοειδείς της, Christian Dior και Kering, ενισχύθηκαν νωρίτερα κατά 4% και 2,9% αντίστοιχα.

Κέρδη 2,4% κατέγραψαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά τα θετικά αποτελέσματα της γαλλικής Peugeot, που η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 7,5%.

Η Volkswagen ενισχύθηκε κατά 2,9% αφού ο διακανονισμός ύψους 14,7 δισεκ. δολαρίων για το σκάνδαλο παραποίησης του συστήματος ελέγχου των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ ξεπέρασε ένα ακόμα νομικό εμπόδιο καθώς ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε στην εταιρία προσωρινή έγκριση για την επαναγορά έως 475.000 οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider