Θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο - Αγγιξε τις 700 μονάδες ενδοσυνεδριακά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο - Αγγιξε τις 700 μονάδες ενδοσυνεδριακά

Η αδυναμία των τραπεζικών μετοχών δεν στάθηκε εμπόδιο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε με κέρδη στη συνεδρίαση της Τετάρτης στηριζόμενο από το επιλεκτικό ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς μετοχές.

Χαρακτηριστικό της συνεδριάσεως ήταν οι αυξημένες εντολές πωλήσεων στην τελευταία ώρα των συναλλαγών, κάτι που αποδόθηκε σε κινήσεις βραχυπρόθεσμων παικτών.

Η τριπλή λήξη των παραγωγών την προσεχή Παρασκευή έχει αυξήσει τις διακυμάνσεις στην αγορά με τους επενδυτές που έχουν short θέσεις να είναι λιγότεροι από κείνους που έχουν long.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφηκαν στην ελληνική αγορά ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,1% και του πενταετούς στο 3,1%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,64%. Τις μεγαλύτερες σημείωσαν οι Πειραιώς (-3,52%), Εθνική (-0,39%) και Alpha Bank (-0,46%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 689,59 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 698,27 μονάδες (+1,69%)

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 38,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,6 εκατ. τεμάχια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 54 σημείωσαν άνοδο, 47 πτώση και 21 έμειναν αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως βραχυπρόθεσμα η τάση θα κριθεί από το εάν ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης θα έχει τη δυναμική να ανακτήσει τις 700 μονάδες ή θα επιστρέψει στα επίπεδα των 660 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider