Οι πωλητές «κτύπησαν» στο κλείσιμο της συνεδρίασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πωλητές «κτύπησαν» στο κλείσιμο της συνεδρίασης

Στον «εγκλωβισμό» όσων επενδυτών τοποθετήθηκαν ενδοσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκτιμώντας πως οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι θα παραπέμψουν σε συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ οδήγησαν οι πωλήσεις που εκδηλώθηκαν στις δημοπρασίες.

Μπορεί ο επικεφαλής της ΕΚΤ να αποσαφήνισε πως η διευκολυντική πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα παραμένει αμετάβλητη και πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ωστόσο αυτό δεν μπόρεσε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο στο ΧΑΑ, το οποίο έκλεισε με μικρές απώλειες υπό το βάρος της διόρθωσης δεικτοβαρών μετοχών.

Η πτώση αποδόθηκε στο ράλι που κατέγραψε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ. Το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,1970 δολάρια πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ και βρέθηκε στα 1,204 δολάρια αμέσως μετά το τέλος της.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Φουρλή (-3,84%), της ΔΕΗ (-1,78%) και του Τιτάνα (-1,78%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 811,04 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,08%. Ανοδικά κινήθηκαν 51 μετοχές, πτωτικά 47 και 141 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 57,9 εκατ. μετοχές.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (26,78 εκατ. τεμάχια) και της Attica Bank (7,8 εκατ. τεμάχια).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (5,8 εκατ. ευρώ) και του ΟΤΕ (8,9 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,22%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Bank (+14,44%), Χαϊδεμένος (+6,90%) και MIG (+6,45%).Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παΐρης (-18,31%), Παπουτσάνης (-10,68%) και Κυριακούλης (-9,90%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider