«Φωτιά» παίρνει η μετοχή της ΔΕΗ με το βλέμμα στον ΑΔΜΗΕ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φωτιά» παίρνει η μετοχή της ΔΕΗ με το βλέμμα στον ΑΔΜΗΕ

Άλμα άνω 5% καταγράφει ο τίτλος της ΔΕΗ την Τετάρτη, ξεπενρώντας τα 3,9 ευρώ, ενόψει της εισαγωγής του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που χαρακτηρίζεται από σταθεροποίηση ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup. Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της ΔΕΗ ξεκίνησε τη συνεδρίαση με ράλι 4,5% -την ώρα που ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε οριακές διακυμάνσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η μετοχή θα βρίσκεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης, αφού τη Δευτέρα ξεκινά η διαπραγμάτευση της νεοσυσταθείσας ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, παράλληλα με τη ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η χθεσινή ενημέρωση που εξέδωσε η εταιρεία, δεν θα γίνει προσαρμογή της τιμής της μετοχής της με σκοπό αυτή να διαμορφωθεί ελεύθερα στην αγορά. Για τις τρεις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης μάλιστα, δεν θα εφαρμόζονται όρια (limit down/up) στη διακύμανση του τίτλου της ΔΕΗ. Η σημερινή ώθηση διαμορφώνει καλύτερες συνθήκες για την προσαρμογή την επόμενη εβδομάδα, εξηγούν στο insider.gr οι αναλυτές της Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Σημειώνεται ότι στις 23 Μαΐου εγκρίθηκε από τους μετόχους της ΔΕΗ η πώληση του 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην 100% ελεγχόμενη από το ελληνικό δημόσιο ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ. Η διαδικασία απόσχισης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Σενάριο συμβιβασμού προεξοφλεί η αγορά

Επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στη συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης της Πέμπτη στο Λουξεμβούργου προεξοφλεί η αγορά την Τετάρτη, με τον Γενικό δείκτη να σταθεροποιείται μια «ανάσα» πριν τις 800 μονάδες.

Οι αισιόδοξες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τρίτη για «λευκό καπνό» στο Eurogroup έδωσαν ώθηση 1,8% στην αγορά την Τρίτη. Παρά την επαναφορά του σεναρίου πολιτικής διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής από τον πρωθυπουργό μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου χθες το απόγευμα, οι επενδυτές δεν πτοήθηκαν διατηρώντας τα χθεσινά κέρδη.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Δεπόλας, είσαι σαφές πως η αγορά δεν βλέπει σενάριο ρήξης και φαίνεται πως πιστεύει σε μια συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης –μεγαλύτερης μάλιστα από αυτή που απαιτείται για την πληρωμή των πιστωτών της χώρας τον Ιούλιο. Οι επενδυτές προσδοκούν, επίσης, μια ακριβέστερη διατύπωση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup, γεγονός που παρέχει στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση, παρά την απουσία εξελίξεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider