Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τετάρτης με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής εν όψει του αυριανού EuroWorking Group.

Φρένο στην επενδυτική ευφορία των προηγούμενων ημερών, η οποία τροφοδοτήθηκε από τι πληροφορίες για επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, έβαλε δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο επικεφαλής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τηρούν άκρως αμυντική στάση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και είναι αντίθετοι σε ενδεχόμενο «πάγωμα» έως το 2040 των επιτοκίων που καταβάλλει η Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει, καθώς αυτό ενδέχεται να στοιχίσει στους δανειστές περί τα 120 δισ. ευρώ.

Η είδηση αυτή κρατά αυξημένες τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων , με το διετές να κινείται στο 8% και το δεκαετές στο 7,2%. Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στις τραπεζικές μετοχές με την Alpha Bank να υποχωρεί κατά 1,14%, στ0 1,7400 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 663,87 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,10%. Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 21 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Γαλαξίδι +9,64%, Q&R +5,13% και Centric Συμμετοχών +5,00%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βογιατζόγλου Systems -10,00%, Αφοί Κορδέλλου -9,62% και Space Hellas -4,96%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider