Μουδιασμένο ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουδιασμένο ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις κυβερνητικές προθέσεις και τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων εν όψει του Eurogroup.

Η σημερινή δήλωση Δραγασάκη περί «λεπτή φάση αμοιβαίων μετατοπίσεων στη διαπραγμάτευση» και τα δημοσιεύματα που μιλούν για τις παραχωρήσεις που σχεδιάζει η ελληνική πλευρά δεν αρκούν για να αντιστρέψουν την αρνητική τάση δεδομένου έχει αναδειχθεί πως υπάρχουν προβλήματα και αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των θεσμών και διαφωνία ειδικά για την ελάφρυνση του χρέους μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δήλωση του Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι η όποια καθυστέρηση στην συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα θα κοστίσει σε όλους και όχι μόνο στην Αθήνα.

Πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες στον απόηχο της είδησης ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητο το όριο χρηματοδότησης του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες στα 46,3 δισ. ευρώ και να μη το μειώσει, δεδομένων των πιέσεων από τις πρόσφατες εκροές καταθέσεων που αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ από την αρχή του 2017.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Τιτάν (-1,28% στα 22,31 ευρώ), της Πειραιώς (-1,16% στα 0,170 ευρώ) και της Jumbo(-0,89% στα 13,37 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 625,72 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,40 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 26 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,26%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +5,30%, Centric Συμμετοχών +3,16% και Attica Bank +2,44%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Moda Bagno -29,69%, Ιντερτέκ-29,56% και Κυριακούλης -9,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider