Στην Ευρώπη και στη Βουλή στραμμένη η προσοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ευρώπη και στη Βουλή στραμμένη η προσοχή

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ανάκαμψης των ευρωαγορών.

Θετικά άνοιξε η μετοχή της Deutsche Bank γεγονός που βοηθά το επενδυτικό κλίμα, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν και από το γεγονός πως η υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ Hillary Clinton θεωρήθηκε νικήτρια της πρώτης τηλεμαχίας απέναντι στον αντίπαλό της και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 562,12 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,26%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,15 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 25 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση θα διαμορφώσει η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών τραπεζών, με το βλέμμα της αγοράς να στρέφεται και στη σημερινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Grivalia Properties (+1,79% στα 6,83 ευρώ), της Lamda Development (+1,77% στα 4,60 ευρώ) και της Viohalco (+1,69% στα 1,20 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,03%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +8,96%, Ειδησεοφωνική Ελλάς +7,65% και Κτήμα Λαζαρίδη +7,03%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σωληνουργεία Κορίνθου -17,67%, Inform Λύκος -9,99% και Μοτοδυναμική -3,27%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider