«Σοκ και δέος» στις αγορές για το φθηνό ευρώ - Σε άνοδο το ΧΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σοκ και δέος» στις αγορές για το φθηνό ευρώ - Σε άνοδο το ΧΑ

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι διεθνείς αγορές στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων της και ενεργοποίηση τεσσάρων νέων όπλων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 εκτινάχθηκε στο 2,44%, από τα οριακά ανοδικά επίπεδα όπου βρισκόταν νωρίτερα.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραφε κέρδη 2,52% στις 9.967,63 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωνε άνοδο 3,24% στις 4.558,90 μονάδες, ενώ πιο συγκρατημένο παραμένει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται κατά 0,74% στις 6.191,50 μονάδες.

Απόλυτα εναρμονισμένο με την άνοδο των ευρωαγορών και τις θετικές εξελίξεις στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής είναι και το Χρηματιστήριο Αθηνών, «τραβώντας την ανηφόρα» με ταχείς ρυθμούς αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της ΕΚΤ.

Στις 15:20, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχυόταν κατά 2% στις 563,35 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα της τάξης των 30 δισ. ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο, στο επίκεντρο της ανόδου βρίσκονται οι τραπεζικοί τίτλοι, με τον αντίστοιχο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 5%. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Πειραιώς (+7,89%) και ακολουθούν η Εθνική (4,96%), η Eurobank (+4.32%) και η Alpha (4.02%).

Την ίδια ώρα, «βουτιά» σημειώνει –όπως ήταν αναμενόμενο– το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται κατά 1,32% χαμηλότερα, στο 1,0852.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider