Ισορροπία δυνάμεων στην Wall Street μετά το ανοδικό 5Χ5

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισορροπία δυνάμεων στην Wall Street μετά το ανοδικό 5Χ5
Απώλειες 8% για την Uber μετά τα αποτελέσματα α' τριμήνου. Στο -19% η Shopify.

Τελευταία ενημέρωση 21.54

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία που έφερε το πενταήμερο ανοδικό σερί για τον Dow Jones δίνει την θέση της στην επιφυλακτικότητα, τη στιγμή που οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα που έρχονται από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αναφορικά με τον χρόνο των πρώτων μειώσεων στα επιτόκιά της.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καθώς διαπραγματεύεται στις 39.033 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 149 μονάδων 0,38%, παρά το αρνητικό του ξεκίνημα στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο S&P 500, ο οποίος σημειώνει οριακές απώλειες 0,03% στις 5.186 μονάδες, ενώ ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,20% στις μονάδες 16.300.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Uber, καθώς η εταιρεία κατέγραψε απροσδόκητες ζημιές στο α' τρίμηνο του 2024, ενώ ανέφερε και μικρότερα των αναμενόμενων έσοδα. Πτώση άνω του 2,5% σημειώνει και η μετοχή της Intel, στον απόηχο της επί τα χείρω αναθεώρησης του guidance για τα έσοδα στο β' τρίμηνο του έτους.

Πτώση σχεδόν 2% και για την μετοχή της Tesla, μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δικαστική έρευνα σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με ενδεχόμενη απάτη στα συστήματα Autopilot. Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Nvidia, που υποχωρεί 1%, όπως και ο τίτλος της ανταγωνίστριας AMD.

Τέλος, «βουτιά» άνω του 19% σημειώνει η μετοχή της Shopify, με την εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου να βρίσκεται στις ράγες για την χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από τον Μάρτιο του 2020.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed σχετικά με τα επόμενα βήματα στην νομισματική της πολιτική, με το ενδιαφέρον σήμερα να επικεντρώνεται στην ομιλία του αντιπροέδρου της Τράπεζας Philip Jefferson, ενώ χθες Τρίτη οι δείκτες πάτησαν φρένο μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας να είναι μια αύξηση των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν είχε τονίσει πως η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες, καθώς τα υψηλά επιτόκια ενισχύουν τις προσπάθειες επαναφοράς του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του, τονίζοντας παράλληλα πως οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής έχουν την πολυτέλεια να είναι υπομονετικοί καθώς περιμένουν μείωση του πληθωρισμού στο 2%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Άλμα 12% στις αποστολές iPhone στην Κίνα μετά τη μείωση στις τιμές

Puma: Βλέπει την πλάτη την Adidas μετά από 8 χρόνια - Deutsche Bank: «Αντιστρέψιμη η κατάσταση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider