Apple: Άλμα 12% στις αποστολές iPhone στην Κίνα μετά τη μείωση στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Άλμα 12% στις αποστολές iPhone στην Κίνα μετά τη μείωση στις τιμές
Άλμα περίπου 12% κατέγραψαν οι κινεζικές αποστολές iPhone τον Μάρτιο, αφού η Apple Inc και οι λιανοπωλητές της μείωσαν τις τιμές

Άλμα περίπου 12% κατέγραψαν οι κινεζικές αποστολές iPhone τον Μάρτιο, αφού η Apple και οι λιανοπωλητές της μείωσαν τις τιμές, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, γεγονός που υποδεικνύει πως οι προσπάθειες του τεχνολογικού κολοσσού για τη συγκράτηση της επιταχυνόμενης μείωσης των πωλήσεων αποφέρουν αποτελέσματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ, οι αποστολές smartphones ξένης μάρκας – η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν η συσκευή της Apple – αυξήθηκαν σε 3,75 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτή είναι μια ανατροπή από την πτώση 37% τους δύο πρώτους μήνες του 2024, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg από μια μηνιαία έκθεση της Ακαδημίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή σχετικά με το τρίμηνο του Μαρτίου, δήλωσε ότι η επιχείρηση iPhone στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε χωρίς να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι κινεζικές αποστολές iPhone της Apple αντιστρέφουν την πορεία τους

Η Apple παλεύει να ανατρέψει τις κινεζικές δραστηριότητές της από το 2023, όταν η άνοδος τοπικών ανταγωνιστών όπως η Huawei Technologies Co. και η ανεπίσημη απαγόρευση της χρήσης του iPhone σε κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις άρχισαν να συμπιέζουν την πιο σημαντική αγορά της μετά τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αποστολές ξένων τηλεφώνων μειώθηκαν συνολικά κατά 27% το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Apple και οι Κινέζοι μεταπωλητές της άρχισαν να μειώνουν τις τιμές γύρω στις αρχές του 2024. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple εξέπληξε τους επενδυτές με μια αξιοπρεπή αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων από την Κίνα, σε αντίθεση με τα στοιχεία μηνών που έδειχναν μια ταχύτερη μείωση των πωλήσεων iPhone. Η αγορά της Κίνας αν και συνεχίζει να συρρικνώνεται, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 18% των καθαρών πωλήσεων.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο iPad Pro και ένα μεγαλύτερο iPad Air, επιδιώκοντας να αναζωογονήσει μια άλλη από τις σειρές προϊόντων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TikTok: Μηνύει τις ΗΠΑ για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

Siemens Energy: Aναβαθμίζει το guidance, αλλάζει CEO στην προβληματική Gamesa - Άλμα 12% της μετοχής

H Rolls-Royce επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια με την Cullinan Series II

gazzetta
gazzetta reader insider insider