Wall Street: Με το «δεξί» στην εβδομάδα των τεχνολογικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με το «δεξί» στην εβδομάδα των τεχνολογικών αποτελεσμάτων
Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street μετά το 6ήμερο αρνητικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση 19:56

Σε θετικό έδαφος αποπειράται να επιστρέψει τη Δευτέρα η Wall Street μετά το 6ήμερο αρνητικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή δεν έχει κλιμακωθεί περαιτέρω. Η τελευταία συνεδρίαση σήμανε το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για τους S&P 500 και Nasdaq, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν νέα δεδομένα από τις Magnificent Seven του τεχνολογικού κλάδου (Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia και Tesla) που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους. Ειδικότερα, η Tesla θα ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη μετά το «καμπανάκι» την Τρίτη, η Meta την Τετάρτη, ενώ η Apple, η Intel και η Microsoft την Πέμπτη.

Επίσης, οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ που θα δημοσιοποιηθούν προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω τις κινήσεις των δεικτών. Ειδικότερα, την Πέμπτη θα δει το «φως» της δημοσιότητας το ΑΕΠ των ΗΠΑ και την Παρασκευή θα γνωστοποιηθούν τα δεδομένα του PCE (δείκτη τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Μάρτιο) που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη της Fed για την καταμέτρηση του πληθωρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η FOMC της Fed συνεδριάζει εκ νέου από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, με τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής να παραμένουν φειδωλοί στις δηλώσεις τους σχετικά με την μείωση ή μη των επιτοκίων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 38.170 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,58% στις 4.995 μονάδες και ο Nasdaq προσθέτει 0,61% στις 15.376 μονάδες.

«Υπάρχουν δύο δυναμικές που εξηγούν τον θετικό τόνο στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σήμερα το πρωί, όπως η πτώση των τιμών του χρυσού και του πετρελαίου και η σταθερότητα (και όχι η άνοδος) του αμερικανικού δολαρίου» εκτιμά ο Τιερί Γουίζμαν, στρατηγικός αναλυτής για FX & rates στο Μακκουάρι. «Αφενός, η ανησυχία για έναν επεκτεινόμενο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχει ξεθωριάσει. Αφετέρου, η αποκλιμάκωση των εντάσεων και η απομάκρυνση του σεναρίου μιας γενικευμένης σύρραξης, με την επικράτηση ενός "σκιώδους πολέμου" στη Μέση Ανατολή είναι πιθανώς ο λόγος που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφαλώνουν σήμερα» πρόσθεσε.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Tesla, υποχωρεί 4,24% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι προχωρά σε μειώσεις στις τιμές μοντέλων της σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη σε μία προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες στο α' τρίμηνο του 2024 ήταν μειωμένες κατά τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία κλίμακα.

Άνοδο 2,95% σημειώνει και η μετοχή της Nvidia μετά το selloff της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone Business: Εξελίσσεται σε ολοκληρωμένο τεχνολογικό πάροχο που βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις να πετύχουν

«Rebrain Greece»: Διεξήχθη η πρώτη εκδήλωση προσέλκυσης Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού

Βρετανία: Η συλλογικότητα Terrorgram τίθεται υπό απαγόρευση ως τρομοκρατική οργάνωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider