Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,56% στις 37.986 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,88% στις 4.967 μονάδες, μετά από καιρό κάτω από το όριο των 5.000 μονάδων και ο Nasdaq ηγήθηκε των απωλειών με πτώση 2,05% στις 15.282 μονάδες.

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, ενώ μεγάλοι χαμένοι της εβδομάδας με ένα «κόκκινο 6 στα 6» αναδείχθηκαν οι S&P 500 Nasdaq, στο μεγαλύτερο πτωτικό τους σερί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. «Βαρίδι» αποτέλεσε η Nvidia που κατρακύλησε σχεδόν 10% (σσ: -9,9% για την ακρίβεια, στη χειρότερη μέρα της από τον Μάρτιο του 2020), επιδεινώνοντας τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην αμερικανική αγορά λόγω των γεωπολιτικών συγκρούσεων και του κολλώδη πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,56% στις 37.986 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,88% στις 4.967 μονάδες, μετά από καιρό κάτω από το όριο των 5.000 μονάδων και ο Nasdaq ηγήθηκε των απωλειών με πτώση 2,05% στις 15.282 μονάδες. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq με την έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών τους, πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο αρνητικό τους σερί από τον Οκτώβριο του 2022. Ο S&P 500 έχασε περίπου 3% συμπληρώνοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα. Μάλιστα, οι απώλειες του σε σχέση με το υψηλό 52 εβδομάδων του δείκτη ξεπερνούν το 5%.

Ακόμη μεγαλύτερες απώλειες μετρά ο Nasdaq που απώλεσε πάνω από 5% από τη Δευτέρα, που είναι η χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση του από τον Νοέμβριο του 2022, συμπληρώνοντας μάλιστα την τέταρτη εβδομάδα σε καθοδική τροχιά.

Το Netflix υποχώρησε περισσότερο από 9%, ενώ απώλειες σημείωσε και οι Super Micro Computer ως, σημάδι ότι οι επενδυτές απομακρύνονται έντονα από τον τεχνολογικό κλάδο που ηγήθηκε του bull market. Ενώ η τεχνολογία άσκησε καθοδικές πιέσεις, οι ανησυχίες των επενδυτών για την έκρηξη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν φάνηκαν να κλονίζουν σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις της Παρασκευής.

«Υπήρξε ένας αναστεναγμός ανακούφισης» καθώς οι επενδυτές συνειδητοποίησαν ότι η απάντηση του Ισραήλ ήταν «σιωπηλή» και είχε σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσει την κλιμάκωση, δήλωσε ο Τζορτζ Μπαλ, πρόεδρος της Sanders Morris. Παρόλα αυτά, «οι επενδυτές είναι πολύ ευαίσθητοι», καθώς σήμερα έχουν πολύ μεγαλύτερη επίγνωση των γεωπολιτικών κινδύνων στη λήψη των αποφάσεών τους, πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια σειρά από διασταυρούμενες τάσεις που η αγορά εργάζεται για να αφομοιώσει», δήλωσε ο Μπιλ Νόρθγουεϊ, διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management. Ο πληθωρισμός «ήταν λίγο πιο ανησυχητικός από ό,τι περίμενε η αγορά, ή ακόμα και αυτό που περίμενε η ίδια η Fed» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 115 εκατ. ευρώ

Η Κίνα αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει τα WhatsApp και Threads από το App Store

gazzetta
gazzetta reader insider insider