Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, μετά από αρκετά ώρα διαπραγμάτευσης σε flat επίπεδα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, μετά από αρκετά ώρα διαπραγμάτευσης σε flat επίπεδα, την ώρα που οι εικασίες γύρω από την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζονται με το ίδιο έντονο ενδιαφέρον. Ήταν η δεύτερη θετική συνεδρίαση μετά τις απώλειες της Τρίτης.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 ήταν 0,32% υψηλότερος στις 500,11 μονάδες. Ο κλάδος των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ηγήθηκαν των κερδών με άνοδο 1,1%, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 0,63% μετά την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου την Τετάρτη. Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και οι μετοχές τεχνολογίας διαπραγματεύτηκαν οριακά στο κόκκινο. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,47% στις 4.937,45 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε στο +0,22% στα επίπεδα των 17.826 μονάδων, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαπραγματεύεται στις 8.023 μονάδες, με κέρδη 0,52%. Ανοδικά κινήθηκε και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον βρετανικό FTSE 100 να κλείνει στις 7.877 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,37%.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, τέλος, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,66% στις 33.855 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία κατέγραψε ισχυρή άνοδο 1,25% στις 10.766 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Nokia έφτασε να υποχωρεί 3% αλλά κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα και να κλείσει στο +2,22%, παρά το γεγονός πως η φινλανδική εταιρεία είδε τα κέρδη της στο α' τρίμηνο να υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 19% σε ετήσια βάση.

Στον αντίποδα, κέρδη 6,26% κατέγραψε η μετοχή της ελβετικής Abb, μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών ύψους 1,41 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να αγνοεί πλήρως τη δυναμική του πληθωρισμού και τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ όταν χαράσσει το δικό της μονοπάτι, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μπόστιαν Βάσλε. Ακόμα κι αν οι συνθήκες και στις δύο οικονομίες απαιτούν διαφορετικές απαντήσεις, υπάρχουν συνδέσεις που θα λάβουν υπόψη οι αξιωματούχοι στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβενίας σε συνέντευξή του στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετέχει στην εαρινή συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το γεγονός πως η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία μείωση στα βασικά της επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαΐου επισημαίνουν αναλυτές της Morgan Stanley, επιβεβαιώνοντας την θέση υπέρ των μειώσεων που είχε λάβει ο οίκος στις αρχές Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το γκρουπ των μετοχών που επανέφε το Χρηματιστήριο πάνω από τις 1.380 μονάδες

Κέρδη 110 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο για το μεγαλύτερο επενδυτικό fund παγκοσμίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider