Τριήμερο ανοδικό σερί για πετρέλαιο «δια χειρός»... Νετανιάχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριήμερο ανοδικό σερί για πετρέλαιο «δια χειρός»... Νετανιάχου
Συνεχίζει και κερδίζει έδαφος ο μαύρος χρυσός.

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση πέτυχε το πετρέλαιο την Τετάρτη, με την βοήθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου και το «όχι» στην εκεχειρία στην Γάζα, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η αμερικανική παραγωγή φέτος αναμένεται να αυξηθεί λιγότερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να καθησυχάζονται οι ανησυχίες για την πληρότητα της αγοράς. Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων, πάνω από 5 εκατ. βαρέλια αλλά και άνοδο της παραγωγής, με τον «μαύρο χρυσό» να απομακρύνεται από τα ημερήσια υψηλά.

Αναλυτικότερα, το αμερικάνικο αργό WTI παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε 0,8% 73,86 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ τα υψηλά ημέρας έφτασαν στα 74,22 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 79,21 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο. Η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,2% στα 2,2445 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου σκαρφάλωσε 0,8% στα 2,7652 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου διαπραγματεύτηκε στα 1,965 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με απώλειες 2,2%.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο δεν κινείται υψηλότερα είναι επειδή «διαγράφονται σοβαρές πιθανότητες να επέλθει εκεχειρία στη Μέση Ανατολή» σχολιάζει ο αναλυτής της S&P Global Commodity Insights, Φιλ Φλιν και συμπληρώνει «οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν παραμείνει εδώ και αρκετό καιρό σε μία τροχιά διακύμανσης, παρά τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που έχει κλιμακωθεί πέρα από τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως πρά την άρνηση Νετανιάχου στην πρόταση Χαμάς για κατάπαυση του πυρός, αύριο υπό την αιγίδα της Αιγύπτου και του Κατάρ θα ξεκινήσει «ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων» στο Κάιρο που αποσκοπεί στην επίτευξη «ηρεμίας στη Λωρίδα της Γάζας» , ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χτίζει θετικό σερί ο χρυσός - Μικρή... «ανάσα» από την αποδυνάμωση του δολαρίου

Reuters: Το επιτυχημένο ντεμπούτο του ΔΑΑ δίνει ώθηση στην πληγωμένη ευρωπαϊκή αγορά IPO

Στους δείκτες FTSE από 14 Φεβρουαρίου το ΔΑΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider