Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Be finnovative από την Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Be finnovative από την Εθνική Τράπεζα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab, το οποίο διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη εταιριών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος.

Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο του εξάμηνου προγράμματος be finnovative, ο οποίος ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017.

Χρονοδιάγραμμα και βήματα

Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος έχει ως εξής: Η υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενους και ομάδες ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2017 και λήγει στις 13 Νοεμβρίου 2017 στις 15:00. Εν συνεχεία, οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά την υποβολή προτάσεων, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο selection day την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και των συνεργαζόμενων φορέων. Εν τέλει, η έναρξη του προγράμματος be finnovative 2 θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του be finnovative innovation lab http://befinnovative.com/el/ ή τη σελίδα του προγράμματος στο facebookhttps://www.facebook.com/befinnovative/. Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής αρκεί η ηλεκτρονική συμπλήρωση της φόρμας http://befinnovative.com/el/go, ενώ πληροφορίες για τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής των τελικών ομάδων που θα παρουσιάσουν την πρότασή τους στο selection day στις 1/12/2017 βρίσκονται στη σελίδα http://befinnovative.com/el/terms

Τι είναι το Be finnovative

Το πρόγραμμα Be finnovative απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες και σε όποιον θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, με την προοπτική αφού επιτύχει στην ελληνική αγορά, να αποκτήσει εξωστρεφή προσανατολισμό. Αντίστοιχα, στοχεύσει σε ανάπτυξη ιδεών από τις συμμετέχουσες ομάδες σχετικών με το ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως, αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, ΑΙ, συστήματα e-commerce, ticketing, marketplaces, e-invoicing, loyalty platforms, crowdfunding, banking APIs, trading platforms, big data analysis κλπ. Σημειώνεται πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές μονάδες της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν ιδέες που αφορούν micro-investments, roboadvisors και P2P/P2B payments. Τέλος, το πρόγραμμα προσφέρει επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο Οpen Βank API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.

Επιπλέον υπάρχει παροχή πρόσθετων πόρων, όπως υπηρεσίες cloud, χρηματικά βραβεία (10.000 Ευρώ θα μοιραστούν στις 2 πρώτες ομάδες) και κυρίως δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών με την Τράπεζα και με συνεργαζόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider