doValue Greece: Προχώρησε στην αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
doValue Greece: Προχώρησε στην αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο
H νέα πρωτοβουλία της doValue, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής, συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νέων που διαμένουν στη Δομή.

Οι επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμβάλλουν στη δημιουργία κοινωνικής αξίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την υποστήριξη της κοινότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η doValue Greece από την πλευρά της, έχοντας στον πυρήνα της δραστηριότητά της το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής, στέκεται συνεχώς δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Έτσι, η πιο πρόσφατη δράση της επικεντρώθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο.

Εκεί η doValue προχώρησε στην αναβάθμιση του κτιρίου της Δομής, αντικαθιστώντας 35 κουφώματα (παράθυρα και μπαλκονόπορτες) στον ξενώνα, με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, οι οποίες έχουν αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο. Με αυτό τον τρόπο εξασφάλισε την εξοικονόμηση κόστους σε ψύξη,θέρμανση και φωτισμό, αλλά και τη μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%.

Παράλληλα, αυτή της ενέργεια αναβάθμισε την ποιότητα ζωής των νέων που διαμένουν στη Δομή, παρέχοντάς τους, μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση και ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης.

Σημειώνεται πως η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, η οποία φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών, δημιουργήθηκε το 2009 ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά από την ίδρυσή της που πραγματοποιείται ένα, τέτοιου μεγέθους, έργο αναβάθμισής του κτιρίου της. Η επιλογή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από τη doValue, έγινε σε συνεργασία τους υπεύθυνους της Δομής καθώς κρίθηκε ως πρώτης και άμεσης προτεραιότητας.

Δράσεις με προτεραιότητα τον άνθρωπο

Η αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο αποτελεί μέρος ενός μεγάλου πλάνου δράσεων της doValue Greece, το οποίο εστιάζει στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Υγεία. Η εταιρεία, άλλωστε, αποδεικνύει, κάθε φορά, έμπρακτα, τη δέσμευση που έχει αναλάβει να βρίσκεται σταθερά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το διάστημα 2022-2023 η doValue δημιούργησε πιλοτικά το Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, έναν πρότυπο χώρο φροντίδας και χαλάρωσης για τις γυναίκες ασθενείς με καρκίνο και τους συγγενείς τους, στον οποίο τους παρέχεται μία σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης. Ήταν τέτοια η επιτυχία του προγράμματος που από το Σεπτέμβρη του 2023, λειτουργεί πλέον σε καθημερινή βάση, για όλες τις γυναίκες ασθενείς της γυναικολογικής κλινικής αλλά και του ογκολογικού τμήματος της κλινικής.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με την «ExcellenSeas» για την υποστήριξη μαθητών της Δονούσας, αλλά και με την «Ομάδα Αιγαίου», στηρίζοντας τις ανάγκες των λιγοστών μαθητών και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ανάφης.

Στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, η doValue ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκων συστημάτων, με στόχο να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμησή της. Το έργο περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW.

Οι δράσεις της εταιρείας δεν σταμάτησαν εκεί. Πρόσφατα, με στόχο τη χρηματοοικονομική επιμόρφωση των νέων, ηλικίας 18-25, η doValue δημιούργησε το πρωτοποριακό Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας – doResponsible Financial Center, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, κάτι που απέδειξε έμπρακτα όταν στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της καταιγίδας «Daniel», συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες του χωριού.

Η doValue, ανέλαβε επίσης την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια, το οποίο επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες το 2021, ενώ στήριξε και για δύο έτη το έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» που στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων (16-17 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών), οι οποίοι προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας.

Μέσα σε όλα η εταιρεία νοιάζεται και τις κορυφαίες επιδόσεις κι έτσι υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021, στην πορεία του προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Οι πολύτιμες αξίες της ανθρώπινης ζωής βρίσκονται στο DNA της doValue Greece. Γι' αυτό και στέκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των αναγκών της.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider