Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Σταθερές παρέμειναν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή μοιάζει να μειώνεται.

Σταθερές παρέμειναν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή μοιάζει να μειώνεται ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ την Πέμπτη και τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Παρασκευή που αναμένεται να δώσουν το δικό τους στίγμα για το πως ενδέχεται να κινηθεί η Federal Reserve όσο αφορά την πορεία των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.322,09 δολάρια ανά ουγγιά, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Απριλίου που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,2% χαμηλότερα στα 2.338,4 δολάρια.

Οι τιμές των χρυσών χρυσών έχουν υποχωρήσει πάνω από 100 δολάρια μετά το υψηλό ρεκόρ των 2.431,29 δολαρίων στις 12 Απριλίου.

Το σποτ ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 27,23 δολάρια, η πλατίνα έχασε 0,1% στα 906,95 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,7% στα 1.002,42 δολάρια.

«Η αγορά χρυσού και ασημιού βλέπει διόρθωση με μια αποκλιμάκωση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Το βασικό ερώτημα είναι εάν αυτές οι διορθώσεις θα μετατραπούν σε βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση τιμών που θα σήμαινε ότι υπάρχουν κορυφώσεις στην αγορά», δήλωσε ο Jim Wyckoff, αναλυτής στην Kitco Metals.

«Η εστίαση της αγοράς επιστρέφει στις οικονομικές εκθέσεις και στη Fed. Εάν δούμε «θερμά» στοιχεία για τον πληθωρισμό, τότε θα είναι πιο δύσκολο για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια και ο χρυσός θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 2.200 δολάρια» πρόσθεσε.

«Μακροπρόθεσμα, ο χρυσός θα αυξηθεί περαιτέρω, με το 2024 να είναι έτος εκλογών, επίμονη γεωπολιτική σύγκρουση και αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τζόναθαν Ρόουζ, Διευθύνων Σύμβουλος του Genesis Gold Group. «Οι κεντρικές τράπεζες έχουν μια τερατώδη όρεξη για χρυσό αυτή τη στιγμή, και αυτό σίγουρα δεν επιβραδύνει», πρόσθεσε.

Οι έμποροι αναμένουν τώρα την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

Οι profit takers φρέναραν τους long στο Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider