Τι θα γίνει με τα Self tests για το επόμενο δίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα γίνει με τα Self tests για το επόμενο δίμηνο
Zητήθηκε από τον ΠΦΣ  να  καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο. Σε ποιους θα διατεθούν.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζάμανη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο, την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ, η συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες 7ο και 8ο, που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας.

Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος εξήραν τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκών στην επιτυχία του προγράμματος, σημειώνοντας ότι για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει τη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της Αττικής, από τις 19 Ιουνίου και μετά.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στην Ομάδα Εργασίας, υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΦΣ: Την επιδημιολογική αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο οι αναγνωρισμένοι οργανισμοί

Φαρμακοποιοί Αττικής: Τέλος στα δωρεάν self tests από 19/6/2021 – Αιχμές για αναξιοπιστία τους

Self tests: Πλατφόρμα από την ΗΔΙΚΑ για τη διανομή από κανάλια λιανικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider