«Πανικός» από IPOs στη Wall Street – 16 νέες εισαγωγές σε 9 ημέρες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πανικός» από IPOs στη Wall Street – 16 νέες εισαγωγές σε 9 ημέρες 
Μόνο την επόμενη εβδομάδα περίπου θα αντληθούν περί τα 10 δισ. δολάρια.

Με ένα μπαράζ Αρχικών Δημόσιων Προσφορών (IPOs) μπαίνει ο Μαΐος για τη Wall Street. Μέχρι τις 10 Μαΐου, 16 εταιρείες πρόκειται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθιστώντας τις επόμενες εννιά ημέρες τις πιο ενεργές στην ιστορία των IPOs, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.

Μόνο την επόμενη εβδομάδα περίπου θα αντληθούν περί τα 10 δισ. δολάρια, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά την Uber, η οποία από μόνη της αναμένεται να «σηκώσει» περί τα 8,5 δισ. δολάρια στην πολύαναμενόμενη δημόσια εγγραφή της.

Ο γίγαντας των μεταφορών αποφάσισε να μειώσει την αποτίμησή του σε μια προσπάθεια να αποφύγει την καταστροφική πορεία που κατέγραψαν οι μετοχές της αντίπαλης Lyft μετά από το δικό της IPO. Ακόμη και έτσι, αν τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει η Uber αναμένεται να είναι τα τριπλάσια απ’ αυτά που συγκέντρωσε η Lyft.

Στη λίστα των 16 IPOs που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τι επόμενες ημέρες περιλαμβάνονται πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορους κλάδους, όπως η καναδική φαρμακευτική Milestone και οι κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες Yunji και So – Young.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider