Hyundai - Kia: Δεν θα συνεργαστούν με την Apple για αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hyundai - Kia: Δεν θα συνεργαστούν με την Apple για αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο 

Πτώση στις μετοχές της Hyundai και Κia προκάλεσε η ανακοίνωση πως, τελικά, δεν βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple για την από κοινού δημιουργία αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η ανακοίνωση λέει «η Hyundai Motor λαμβάνει αιτήματα από πολλές εταιρείες για συνεργασία σε από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί καθώς ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο». Για να καταλήξει πως:
«H Hyundai Motor δεν είναι σε συζητήσεις με την Apple για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκίνητου».

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα πως οι δύο «αδελφές» νοτιοκορεατικές εταιρείες βρισκόντουσαν πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με την δημιουργό του iPhone, για την δημιουργία αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της Kia στο West Point της Virginia. Τις ίδιες πληροφορίες διακινούσαν πηγές μέσα από την Hyundai.

Από όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη φημολογία, η στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές των δύο εταιρειών τους απέφερε κέρδη ύψους 817 εκατ. δολαρίων στην Hyundai, και 713 εκατ. δολαρίων στην Kia.

H διάψευση όμως των προσδοκιών διά στόματος εκπροσώπων των δύο αυτοκινητοπαραγωγών επιχειρήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα η Apple στρέφεται προς άλλους συνεργάτες, προκάλεσε την πτώση 4,14% στη μετοχή της Hyundai και 12% στη μετοχή της Kia. Εκτιμητές αναφέρουν πως ειδικά η μετοχή της τελευταίας μπορεί να «διορθωθεί» προς τα κάτω, πέφτοντας κατά 31%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider