Alpha Bank: Ηχηρό σήμα στο ραντάρ των ξένων επενδυτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Ηχηρό σήμα στο ραντάρ των ξένων επενδυτών
Στο ραντάρ των ξένων επενδυτών βρίσκεται η Alpha Bank που στη συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν ξανά η μετοχή με τον μεγαλύτερο τζίρο.

Στο ραντάρ των ξένων επενδυτών βρίσκεται η Alpha Bank που στη συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν ξανά η μετοχή με τον μεγαλύτερο τζίρο στο χρηματιστήριο.

Ο τζίρος στην Alpha Bank έφτασε σχεδόν τα 20 εκατ. ευρώ με 17,3 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια. H Alpha κάνει σταθερά τον υψηλότερο τζίρο από κάθε άλλη μετοχή στο χρηματιστήριο φτάνοντας χθες να κάνει το 21% επί του συνολικού 88,4 εκατ. ευρώ με το ενδιαφέρον κυρίως να προέρχεται από ξένους επενδυτές οι οποίοι εστιάζουν στην ελκυστική αποτίμηση της μετοχής. Όλοι οι μεγάλοι ξένοι χρηματιστηριακοί οίκοι δραστηριοποιούνται στη μετοχή της Alpha και διαφημίζουν τη δραστηριότητα τους στην πλατφόρμα του Bloomberg που παρακολουθούν όλα τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12/04 η Goldman Sachs έβαλε στην πλατφόρμα πως είχε τις περισσότερες εντολές ύψους 5 εκατ μετοχών, ακολούθησε η UBS με 3,7 εκατ και από κοντά ήταν η αμερικάνικη Citi με εντολές ύψους 3,4 εκατ.

Αναλυτές της αγοράς, επισημαίνουν πως όταν σε μια μετοχή γίνονται μεγάλοι τζίροι συνδυαστικά με σημαντική αύξηση της τιμής της μετοχής (η Alpha είναι +24% τον Απρίλιο) αυτό είναι ένδειξη πως η τάση της μετοχής στην αγορά θα διατηρηθεί για το long term καθώς το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον θα υποστηρίξει την ανοδική πορεία μακροπρόθεσμα. Στην περίπτωση της Alpha Bank, η διάσπαση του επιπέδου των €1.00 έγινε με μεγάλους όγκους δίνοντας ξεκάθαρο σημάδι breakout, βάζοντας στόχο για το 1,30 ευρώ και μετά από αυτό τα προ Covid επίπεδα των 1,70€- 1,80€.

Ο Γενικός δείκτης έφτασε τη Δευτέρα μια ανάσα πριν τις 900 μονάδες, κλείνοντας στις 897,5 μονάδες και έχοντας διασπάσει για τα καλά το επίπεδο αντίστασης των 860 μονάδων και έχει βάλει πλώρη να σπάσει τα υψηλά τις προ πανδημίας τιμές των 950 μονάδων, μια κίνηση που έχουν κάνει εδώ και καιρό ο Αμερικάνικος S&P που βρίσκεται τώρα στις 4,100 μονάδες, ήτοι 21% υψηλότερα από τα υψηλά των 3,380 μονάδων τον Φεβρουάριο του ’20, ο Γερμανικός DAX βρίσκεται στις 15,200 μονάδες έναντι 13,650 πέρυσι τον Φεβρουάριο (11% υψηλότερα) αλλά και ο Γαλλικός CAC 40 στις 6,150 έναντι 6,030 (2% υψηλότερα).

Τα αμερικάνικα χρηματιστήρια έχουν ανακάμψει γρηγορότερα από τα ευρωπαϊκά, καθώς εκεί οι εμβολιασμοί προχωρούν γρηγορότερα, μόνο το Σάββατο έγινε ρεκόρ εμβολιασμών 4,6 εκατ σε μια ήμερά αλλά οι προσδοκίες της αγοράς είναι πως καθώς προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμών και στην Ευρώπη η ανοδική τάση θα συνεχιστεί στα χρηματιστήρια ακολουθώντας τις επιδόσεις των αγορών πέραν του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider