Κωνσταντακόπουλος: Επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ στο Costa Navarino, όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωνσταντακόπουλος: Επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ στο Costa Navarino, όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα
Κληθείς να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο του Costa Navarino, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ έκανε λόγο για ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, «με σεβασμό στο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Μήνυμα πως «δεν υπάρχει πια το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον» όταν πρόκειται για μια φιλόδοξη επένδυση απέστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα «Bιώσιμη Τραπεζική: Xρηματοδοτώντας το Αύριο», ο κ. Κωνσταντακόπουλος τόνισε κατηγορηματικά πως αυτά τα διλήμματα έχουν ξεπεραστεί πια.

«Περιβάλλον και ανάπτυξη είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί, δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες», πρόσθεσε για να επισημάνει πως «είναι λάθος να πιστεύουμε πως δεν συμβαδίζουν η ανάπτυξη και το περιβάλλον».

Το αναπτυξιακό μοντέλο του Costa Navarino

Κληθείς να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο του Costa Navarino, ο κ. Κωνσταντακόπουλος έκανε λόγο για ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, «με σεβασμό στο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Μέχρι σήμερα, όπως τόνισε ο ίδιος, περί τα 650 εκατ. ευρώ έχουν ήδη επενδυθεί στο Costa Navarino, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων να πραγματοποιείται μέσα στην περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα το διάστημα 2008 – 2012.

Πάνω από 2,5 δισ. οι επενδύσεις στο Costa Navarino

«Συνεχίζονται τα έργα σε όλες τις περιοχές. Μόλις όλα τα έργα ολοκληρωθούν, οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι άμεσες και έμμεσε θέσεις εργασίας στο Costa Navarino θα είναι περισσότερες από 11.000», αποκάλυψε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider