Nέα τάση στην Αμερική ο τουρισμός των αεροδρομίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nέα τάση στην Αμερική ο τουρισμός των αεροδρομίων
Όλο και περισσότεροι «επιβάτες» που δεν ταξιδεύουν κάνουν την βόλτα τους στους τερματικούς σταθμούς των αεροδρομίων.

Μια νέα τουριστική τάση κάνει την εμφανισή της στην Αμερική και συγκεκριμένα στα αεροδρομία της χώρας.

Ο λόγος για τον terminal tourism, τον τουρισμό των αεροδρομίων σε ελεύθερη μετάφραση, τον οποίο προωθούν τα αεροδρόμια των ΗΠΑ προσπαθώντας να προσελκύσουν όλο και περισσότερους «επιβάτες» που δεν ταξιδεύουν για να κάνουν την βόλτα τους στους τερματικούς τους σταθμούς.

Το συγκεκριμένων είδος τουριστών του αεροδρομίου λαμβάνει ένα ειδικό εισιτήριο πρόσβασης και περνάει κανονικά από τους ελέγχους ασφαλείας. Κατά την παραμονή του στο αεροδρόμιο μπορεί να ψωνίσει, να γευματίσει, να δει τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο και γενικότερα να κάνει βόλτα στους χώρους πέρα από τον τερματικό.

Το πρόγραμμα είναι μέχρι στιγμής πιλοτικό σε αρκετά αεροδρόμια των ΗΠΑ ενώ άλλα συνεργάζονται με την Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων (ΤSA) για να διαπιστώσουν τις καλύτερες μέρες και ώρες για να επιτρέπουν την είσοδο των μη-ταξιδιωτών .

Το πρώτο αεροδρόμιο που άρχισε να δέχεται μη - ταξιδιώτες επισκέπτες ήταν αυτό του Πιτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το 2017 και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας που μίλησαν στο Bloomberg σήμερα το επισκέπτονται περίπου 50-150 άτομα καθημερινά.

Ένα άλλο αεροδρόμιο είναι αυτό της Φλόριντα, στο οποίο όμως επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 100 επισκέπτες κάθε Σάββατο. Το αεροδρόμιο του Σηάτλ ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα νωρίτερα μέσα στο έτος ενώ αυτό του Hartsfield-Jackson στην Ατλάντα, ένα από αυτά με την μεγαλύτερη κίνηση, έχει αιτηθεί αδειοδότηση για μια δοκιμαστική περίοδο.

Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι αυτού του είδους ο τουρισμός θα μπορούσε να αυξήσει αισθητά τα έσοδα των ίδιων των αεροδρομίων από το πάρκινγκ των επισκεπτών μέχρι το εισιτήριο της εισόδου - όσο και των καταστημάτων που βρίσκονται εντός του αερολιμένα. Μέχρι στιγμής βέβαια τα ποσά που φαίνεται να προκύπτουν δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider