Lufthansa: Ανακοίνωσε απώλειες 6,7 δισ. ευρώ - Οι εμβολιασμοί «ελπίδα» για την αύξηση κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Ανακοίνωσε απώλειες 6,7 δισ. ευρώ - Οι εμβολιασμοί «ελπίδα» για την αύξηση κερδών
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα για το 2020 μειώθηκαν κατά 63% στα 13,59 δισ. ευρώ.

Απώλειες «ρεκόρ» ανακοίνωσε για το 2020 η Lufthansa ( Deutsche Lufthansa AG ) επηρεασμένη από το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος των αεροπορικών ταξιδίων λόγω της πανδημίας Covid-19. Εμφανίζεται όμως αισιόδοξη για ανατροπή της πτωτικής πορείας με την καθιέρωση των εμβολιασμών.

«Από το καλοκαίρι και μετά, αναμένουμε ανάκαμψη της ζήτησης, μόλις τα περιοριστικά μέτρα μειωθούν, με περαιτέρω διάθεση των εμβολίων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ και πρόσθεσε πως «Είμαστε προετοιμασμένοι να προσφέρουμε μέχρι και το 70% της προ κρίσης δυναμικότητάς μας ξανά βραχυπρόθεσμα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα για το 2020 μειώθηκαν κατά 63% στα 13,59 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 6,73 δισ. ευρώ.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa βρέθηκαν αντιμέτωπες με ουσιαστική νέκρωση του κλάδου τους. Μάλιστα ο Σπορ προειδοποίησε πως η γερμανική αεροπορική εταιρεία ίσως μπορέσει να λειτουργήσει μόνο στο 90%, της προ - πανδημίας δυνατότητας της, για τα επόμενα χρόνια. Ενώ εκτιμάει πως η αγορά θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως μέχρι το 2024.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider