Το εργαλείο για να ξέρετε τα μέτρα για τον κορονοϊό που ισχύουν σε κάθε περιοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το εργαλείο για να ξέρετε τα μέτρα για τον κορονοϊό που ισχύουν σε κάθε περιοχή
Στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν οπτικοποιημένα το επίπεδο συναγερμού ανά περιφέρεια.

Πρόσβαση έχουν πλέον οι πολίτες της χώρας στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, ένα εργαλείο που τους ενημερώνει για το επίπεδο συναγερμού που ισχύει σε κάθε περιφέρεια της χώρας. 

Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν μπορούν να επισκεφτούν την ξεχωριστή ενότητα του gov.gr (https://covid19.gov.gr/ και να δουν οπτικοποιημένα το επίπεδο συναγερμού ανά περιφέρεια και αντίστοιχα αν θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να διαβάσουν τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε μία από αυτές.

insider

Ειδικότερα οι περιοχές χωρίζονται σε τρία επίπεδα, Ετοιμότητας, Επιτήρησης και Αυξημένης Επιτήρησης, τα οποία συμβολίζονται στο χάρτη με συγκεκριμένα χρώματα, πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί, αντίστοιχα. Τοποθετώντας τον κέρσορα σε κάποια περιοχής της Ελλάδας, οι χρήστες μπορούν να δουν το επίπεδο της κάθε περιοχής και φυσικά πατώντας πάνω στο αναδυόμενο παράθυρο να ενημερωθούν αναλυτικά για τα ισχύοντα μέτρα. Παράλληλα μπορούν να επιλέξουν και από το scroll down menu που υπάρχει πάνω από τον χάρτη την περιφερειακή ενότητα που τους ενδιαφέρει, βάζοντας απλά τον ταχυδρομικό κωδικό της. 

insider

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη ενότητα «ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες». Αντίστοιχα, «ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα».

Στην ίδια ενότητα υπάρχουν επιπλέον θεματικές, που αφορούν κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού για τον κλάδο της οικονομίας και της εργασίας, στο χώρο της Παιδείας, στις Μεταφορές αλλά και προτεινόμενες δράσεις πολιτισμού, που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει online.

Διαβάστε επίσης: 



 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider