To FBI προειδοποιεί πως όσοι έχουν smart tv κινδυνεύουν από τους χάκερς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To FBI προειδοποιεί πως όσοι έχουν smart tv κινδυνεύουν από τους χάκερς
Οι «έξυπνες» τηλεοράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του χρήστη, αν «πέσουν στα λάθος χέρια», όπως εκείνα των χάκερς.

Με μία προειδοποιητική ανακοίνωση, το FBI ενημέρωσε τους Αμερικανούς πολίτες πως όσο έχουν Smart TV κινδυνεύουν από χάκερς.

Συγκεκριμένα, το FBI προειδοποίησε πως οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα της τηλεόρασης και να δουν μέσω αυτής, το εσωτερικό των σπιτιών οποιαδήποτε στιγμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), «οι έξυπνες τηλεοράσεις - Smart TV - λέγονται έξυπνες επειδή συνδέονται στο internet. Επιτρέπουν στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές και ιστοσελίδες. Ενώ προσφέρουν λειτουργίες όπως φωνητικές εντολές ή αναγνώριση προσώπου». Και συνεχίζει, για αυτό το λόγο διαθέτουν κάμερα και μικρόφωνα, τα οποία όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του χρήστη, αν «πέσουν στα λάθος χέρια», όπως είναι οι χάκερς.

Η υπηρεσία πληροφοριών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες:

  • Να ρυθμίσουν οι ίδιοι τις λειτουργίες της τηλεόρασης τους και να μην βασίζονται στις προεπιλεγμένες βιομηχανικές ρυθμίσεις.
  • Να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς ασφαλείας και να απενεργοποιήσουν τις λειτουργίες της κάμερας και του μικροφώνου.
  • Να βάλουν ένα κομμάτι μαύρης ταινίας στην κάμερα, αν δεν είναι εφικτή η απενεργοποίηση της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider