Αμερικανός μεγιστάνας δώρισε 168 εκατ. ευρώ για έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανός μεγιστάνας δώρισε 168 εκατ. ευρώ για έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δέχτηκε μια πολύ μεγάλη δωρεά από τον Αμερικανό μεγιστάνα, Στίβεν Σουόρτζμαν.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη δωρεά που έχει γίνει σε βρετανικό πανεπιστήμιο από έναν μόνο δωρητή και αφορά στη δημιουργία ενός νέου ινστιτούτου που θα μελετά την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος για τη δωρεά ύψους 168 εκατ. ευρώ από τον Στίβεν Σουόρτζμαν, έναν Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και διοικητικό στέλεχος της Blackstone, που έρχεται σε μια στιγμή που το μέλλον των βρετανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι αβέβαιο εξαιτίας του Brexit.

Όπως είπε ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο BBC, έδωσε τόσα – πολλά – χρήματα γιατί το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα τεράστιο ζήτημα για την εποχή μας.

«Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι τελείως απροετοίμαστες για νααντιμετωπίσουν ή/και να διαχειριστούν το ζήτημα και γιατί θα έπρεπε να είναι, είναι ένα διαφορετικό είδος τεχνολογίας».

«Στο μέλλον θα μπορούν να εμπιστευτούν σπουδαία πανεπιστήμια όπως αυτό της Οξφόρδης και άλλα ανά τον κόσμο που θα εξειδικεύονται στο αντικείμενο».

Η δωρεά του Σουόρτζμαν στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχεται μετά από μια ακόμα δωρεά του ίδιου στο ΜΙΤ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Και πάλι με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider