Netflix: Σχέδιο για να περιορίσει τους «δωρεάν» χρήστες - Ποιους επηρεάζει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Σχέδιο για να περιορίσει τους «δωρεάν» χρήστες - Ποιους επηρεάζει
Το Netflix βάζει «φρένο» στη δωρεάν χρήση της δημοφιλούς πλατφόρμας σε όσους την χρησιμοποιούν δωρεάν ή δεν πληρώνουν το πλήρες ποσό της συνδρομής.

Σε εφαρμογή αναμένεται να μπει σύντομα το «σχέδιο» της Netflix να περιορίσει την πρόσβαση στη δημοφιλή πλατφόρμα σε όσους δεν πληρώνουν το... μερίδιο τους στη συνδρομή.

Το πλάνο της εταιρείας αφορά στην προβολή του περιεχομένου της πλατφόρμας μέσω τηλεόρασης και φαίνεται πως επηρεάζει κυρίως όσους έχουν κωδικό πρόσβασης από... φίλους και δεν πληρώνουν οι ίδιοι το πλήρες ποσό της συνδρομής.

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, καθώς η εταιρεία προσπαθεί από πέρυσι να περιορίσει τη «χασούρα» της, όμως φαίνεται πως πλέον είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μια νέα μέθοδο στην προσπάθειά της να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των κανόνων που αφορούν στις πληρωμές των συνδρομών της.

«Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο του λογαριασμού, χρειάζεται να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό προκειμένου να συνεχίσετε να παρακολουθείτε» είναι το μήνυμα που θα εμφανίζεται από εδώ και στο εξής στις οθόνες.

Και σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Business Insider, στη συνέχεια, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κύριες εναλλακτικές. Θα κληθούν είτε να επαληθευόσουν το συγκεκριμένο λογαριασμό γράφοντας ένα κείμενο, απαντώντας σε μια προκαθορισμένη ερώτηση ή δίνοντας μια συγκεκριμένη διεύθυνση email, είτε θα ξεκινήσουν τη δική τους δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.

Η νέα αυτή λειτουργία δοκιμάζεται μέχρι στιγμής πειραματικά μόνο σε τηλεοράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider