Facebook: Διέρρευσαν «κατά λάθος» προσωπικά στοιχεία 1,5 εκατ. χρηστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Διέρρευσαν «κατά λάθος» προσωπικά στοιχεία 1,5 εκατ. χρηστών
Πρόκειται για ένα ατύχημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το οποίο δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ.

«Ελεύθεροι» στο διαδίκτυο βρέθηκαν οι προσωπικοί ηλεκτρονικοί λογαριασμοί 1,5 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, μετά από ένα «λάθος» στα συστήματα ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου.

Μάλιστα το λάθος δεν έγινε μια φορά, αλλά συστηματικά και αφορά σε νέους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο Facebook από τον Μάιο του 2016 και μετά.

Πρόκειται για ένα ατύχημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το οποίο δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNBC.

«Έχουμε διορθώσει το πρόβλημα και έχουμε ενημερώσει τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από αυτό. Γενικότερα όμως όλοι οι χρήστες μπορούν να δουν ποιες πληροφορίες τους είναι δημόσιες από τις ρυθμίσεις του προφίλ τους» δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ανησυχιών και προβλημάτων με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπο το Facebook τον τελευταίο καιρό.

Από την πλευρά του, ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πρόσφατα ζήτησε να τεθούν πιο αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στο insternet, ενώ έκανε έκκληση και στις κυβερνήσεις να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider